Historici.nl

Vijftig jaar na het onbehagen

26 okt 2017
Van 19:30 - 20:00uur
Atria, Amsterdam

‘Het onbehagen bij de vrouw’ sloeg in 1967 in als een bom en wordt nog steeds gezien als hét manifest van de tweede feministische golf. De publicatie van Joke Kool Smit vormde een aanklacht tegen het keurslijf dat vrouwen door de rollen van huisvrouw en moeder werd opgelegd. Welke maatschappelijke veranderingen heeft Joke Smit in gang gezet? Herkennen feministes van nu zich nog in het onbehagen van toen?

Hedy d’Ancona en Justine van de Beek maken 50 jaar na de publicatie van ‘het onbehagen bij de vrouw’ de balans op.

Justine van de Beek is zelfbenoemd twitterfeminist en richtte samen met Anne Ardon het feministisch platform stellingdames.nl op. Ze studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde af op slutshaming.

Hedy d’Ancona richtte in 1968 samen met Joke Kool-Smit de feministische actiegroep Man Vrouw Maatschappij op. Ze was voor de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer en zat in het Europese Parlement. Ze studeerde sociologie en sociale geografie.

Moderator: Jade Gülay Fitoz (Atria)

Lees hier meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.