Historici.nl

Vrouwen in de Middeleeuwen ~ Zutphen, 11&12 juni 2020 Persoonlijke Devotie en Publieke Ambitie

11 jun - 12 jun 2020
Zutphen

Op 11 en 12 juni staat in Zutphen wederom het Middeleeuwen Symposium gepland, thema: Vrouwen in de Middeleeuwen, Persoonlijke Devotie en Publieke Ambitie.

Kennispartner is de Radboud Universiteit en als dagvoorzitter treedt Prof. dr. Johan Oosterman aan. Speciale gasten zijn dit jaar Dr. Rachel Delman (University York) en Dr. Godelinde Perk (Oxford University). Rachel Delman doet onderzoek naar de manier waarop adellijke dames hun macht etaleerden in landhuizen en interieurs. Godelinde Perk onderzoekt onder meer de verrassende rol van geheugen en lichaam in de vrouwelijke devotie.

Sprekers van de universiteiten Utrecht, Groningen, Gent en Leuven completeren het programma met o.a. verhalen over praalgraven, prostitutie, koopvrouwen en de Moderne Devotie. Variatie is gegarandeerd en de collegetour van 11 juni biedt extra verdieping.

Het volledig programma treft u aan op: www.middeleeuwen-symposium.nl

Inschrijving is al mogelijk en kan hier.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.