Historici.nl

Boekpresentatie – Vrouwen rondom Johan de Witt

9 mar 2024
Van 13:30 - 17:30uur
Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2024 organiseren het Huygens Instituut en het Nationaal Archief het programma ‘Vrouwen rondom Johan de Witt’. Het belooft een boeiende ontdekkingstocht te worden naar de minder bekende kant van de beroemde Nederlandse staatsman. Tijdens dit evenement zullen een aantal vrouwelijke auteurs aandacht besteden aan de vrouw die zij in het boek ‘Vrouwen rondom Johan de Witt’ hebben beschreven. De middag wordt muzikaal omlijst door La Sfera Armoniosa (met Chana Malkin en Mike Fentross).  Het programma wordt afgesloten met het aanbieden van het eerste exemplaar van het boek aan Els Kloek, toonaangevend historica op het gebied van vrouwengeschiedschrijving.

Het programma vindt plaats op zaterdag 9 maart 2024 in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

U kunt zich gratis online aanmelden voor het programma via deze link.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.