Historici.nl

KNHG-Webinar: De schijnwerper op de Onderzoeken naar het Slavernijverleden

7 jun 2023
Van 12:30 - 14:00uur
Online

In aanloop naar het Herdenkingsjaar Slavernijverleden (2023-2024) organiseert het KNHG op 7 juni aanstaande een webinar over de vele onderzoeken naar het slavernijverleden van steden, bedrijven en organisaties zoals universiteiten. Wat leveren die onderzoeken, naast meer kennis en inzicht, nu concreet op? En misschien nog wel belangrijker, hoe gaan we als samenleving verder nadat het  onderzoek is afgerond en gepresenteerd? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar.

Na een kort welkom door Aspha Bijnaar, bestuurslid van het KNHG en directeur van Musea Bekennen Kleur, zullen twee sprekers zich buigen over dit onderwerp. Allereerst verzorgt Larissa Schulte Nordholt een presentatie over het recent gestarte onderzoek van de Universiteit van Wageningen. Zij promoveerde eind 2021 op de UNESCO boekenserie over geschiedenis van Afrika en onderzoekt in Wageningen het koloniale verleden van de landbouwuniversiteit. Vervolgens zal Alex van Stipriaan (EUR) zijn licht laten schijnen over de reeds verschenen onderzoeken. Na de presentaties is er volop ruimte voor discussie.

Aanmelden voor dit webinar kan via info@knhg.nl.

Datum: 7 juni

Tijd: 12.30 – 14.00

Via Zoom

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.