Historici.nl

Webinar Emigratie na de Tweede Wereldoorlog

10 mei 2022
Van 19:30 - 21:00uur
Online

Het verhaal achter Met de bakfiets naar Canada

Een webinar over de tijdgeest na de Tweede Wereldoorlog, de propaganda van de overheid om te gaan emigreren en de strenge selectieprocedures. Niet iedereen die plannen maakte, vertrok ook daarwerkelijk, velen haakten af tijdens de voorbereidingen, anderen werden afgewezen. In ‘Met de bakfiets naar Canada’ beschrijft Wim Drost de belevenissen van Johan en Anneke Donkersgoed tijdens hun voorbereidingen op vertrek uit Nederland. Het kwam er echter niet van. Toen het jonge stel na veel wikken en wegen besloten had te emigreren, stak iemand een stok tussen de spaken. Wie deed dat en waarom?

Tijdens het webinar wordt een schets gegeven van emigratie in de twintigste eeuw en met name die in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Er komen ooggetuigen aan he twoord en je krijgt een inkijkje gegeven in het ontstaan van ‘Met de bakfiets naar Canada’.

Meld je aan voor dit gratis webinar via fwdrost@gmail.com 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.