Historici.nl

Wereldwijd geliefd: Vermeer en Rembrandt

18 aug 2017
Van 15:00 - 17:30uur

De Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw lijkt populairder dan ooit. Emilie Gordenker laat zien wat er op dit moment gaande is in musea die zich bezighouden met Hollandse 17de-eeuwse kunst.

De Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw lijkt populairder dan ooit. Zo trok de tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art in Tokyo – met Vermeers Meisje met de parel en andere Hollandse schilderijen uit het Mauritshuis – dagelijks meer dan 10.000 bezoekers. Het was wereldwijd de populairste tentoonstelling van 2012. In Parijs gebeurde kort geleden hetzelfde: Vermeer and the Masters of Genre Paintings trok enorme aantallen bezoekers naar het Louvre. Wat betekent deze belangstelling? Is het liefde voor de Hollandse 17de-eeuwse kunst, of is er iets anders aan de hand? Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, laat zien wat er op dit moment gaande is in musea in binnen- en buitenland die zich bezighouden met Hollandse 17de-eeuwse kunst. De inleiding op deze lezing wordt gegeven door Pieter Roelofs, Conservator 17de-eeuwse Nederlandse Schilderkunst bij het Rijksmuseum.

… Lees hier meer.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.