Historici.nl

Wetenschapscafé: Desiderius Erasmus Roterodamus anno nu

27 feb 2017
Van 17:30 - 20:00uur

In Rotterdam kom je de naam Erasmus vaak tegen. Toch weten maar weinig mensen wie hij was: een in Rotterdam geboren christen-humanist die de beroemdste geleerde van Europa van zijn tijd was. Hebben we vandaag de dag nog iets aan Erasmus? Hierover geeft dr. Adrie van der Laan, secretaris van het Erasmus Center for Early Modern Studies, een lezing in het Wetenschapscafé op maandag 27 februari 2017.  

In zijn lezing breekt Van der Laan een lans voor de actuele relevantie van Erasmus’ gedachtegoed: dat iedere moderne samenleving haar voordeel kan doen met de ideeën van Desiderius Erasmus. Op de bres staand voor zijn opvattingen schreef Erasmus zo’n honderd boeken, waaronder Lof der Zotheid en Gesprekken. Erasmus was een begenadigd schrijver met veel humor die in zijn boeken mensen centraal stelde. En mensen veranderen niet wezenlijk. Zelfs niet in 500 jaar.

Over Adrie van der Laan
Dr. Adrie van der Laan is conservator erfgoedcollecties van Bibliotheek Rotterdam. Zo beheert hij ’s werelds grootste Erasmus-collectie, inclusief originele, door Erasmus zelf geschreven brieven. Als medewerker van een openbare bibliotheek besteedt hij veel tijd aan het informeren van een breed publiek over het gedachtegoed van Erasmus dat in die boeken te vinden is. Hij was ook de initiator van de Erasmus Experience.

Nadere informatie: Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.