Historici.nl

Workshop Mariska Jansen – Ontmoet Jozef Israëls

26 mar 2022
Van 17:00 - 18:00uur
Nijmegen

De schilderijen, etsen en lithografieën van Jozef Israëls (1824-1911) worden gerekend tot de stijl van het realisme. Deze stroming ontwikkelde zich rond 1850 in Europa en kenmerkt zich onder andere door het weergeven van alledaagse scènes. Israëls was één van de kunstenaars die zich onderdompelde in deze stijl en naar buiten trok om te tekenen en schilderen wat hij zag. Tijdens de workshop zal deze manier van werken worden geoefend. Pak je potlood en papier erbij, want we gaan tekenen!

Aan de hand van de werken van Israëls en de omgeving van de kapel word je in deze workshop uitgedaagd om te tekenen wat je ziet. Probeer je een scène van Israëls zo goed mogelijk na te tekenen, of ga je erop uit en teken je een alledaagse scène uit het echte leven na? Het belangrijkste is dat je goed kijkt naar wat je ziet en zo geen details probeert te missen. Durf jij de uitdaging aan?

De workshop zal plaatsvinden in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Marienburg 26, om 16.00u. De lezing zal ongeveer een uur duren.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.