Historici.nl

Gepubliceerd op 05-02-2018

Eventorganisator pop-up colleges

Het Bestuursbureau, Directie Strategische Communicatie en Marketing van de Universiteit Leiden zoekt voor een tijdelijke functie op korte termijn een

Eventorganisator pop-up colleges Den Haag (0.5 fte)
Vacaturenummer 4701

De werkzaamheden
De Universiteit Leiden vindt het heel belangrijk om haar wetenschappelijke kennis te delen met populaties in Den Haag die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot academische kennis. Daarom gaat de universiteit Pop-up colleges in Den Haag verzorgen. Wetenschappers zullen ingaan op actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen en de colleges kunnen plaatsvinden tijdens grote events, maar ook in buurthuizen of andere plekken waar mensen samenkomen.  De Universiteit brengt op deze manier wetenschap op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier naar het publiek en streeft de diverse Haagse doelgroepen te bereiken.
Hiervoor is de Universiteit Leiden op zoek naar een eventorganisator die samen met de communicatieadviseur Campus Den Haag in gesprek met de stad Den Haag, relevante maatschappelijke partners (scholen, buurtverenigingen, winkelcentra, sportscholen, etc.) en de academische staf, de mogelijkheden verkent, uitvoert en evalueert. Het beoogde eindproduct is een netwerk van enthousiaste vertegenwoordigers van verschillende partijen en een reeks mooie colleges.

Voorkomende werkzaamheden zijn onder andere:
• Organiseren pop-up colleges;
• Communicatie: promotie en verslaglegging;
• Actief inzetten van social media;
• Projectplanning;
• Netwerk opbouwen;
• Contact onderhouden met de diverse partijen.

Uw profiel
• HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur communicatie;
• Minstens drie jaar ervaring met het organiseren van evenementen;
• Digital native: ervaring met CMS, beeldredactie en social media;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
• Goede redactionele kwaliteiten en schrijfvaardigheden;
• Organisatorisch én planmatig sterk;
• Zelfstandige en initiatiefrijke werkhouding;
• De organisator die wij zoeken is accuraat, kan werken met deadlines en kan goed plannen en organiseren;
• U bent creatief met woord en beeld en kan goed werken in een academische omgeving;
• Ervaring met verslaan in woord, beeld en film is een pré;.
• Flexibel in denken en werktijden.

Beschrijving organisatie
Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het besturen van de Universiteit Leiden. De directie Strategische Communicatie en Marketing (SC&M) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid van de Universiteit Leiden. Het directoraat adviseert het College van Bestuur en biedt ondersteuning aan de faculteiten op het gebied van marketing en communicatie. Informatie over de directie Strategische Communicatie en Marketing (SCM) kunt u vinden op https://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/bestuursbureau/directie-strategische-communicatie-en-marketing.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 10 maanden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 3.722,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Inès van Arkel, Communicatieadviseur Campus Den Haag; e-mail i.van.arkel@bb.leidenuniv.nl, telefoon 071 527 4064

Solliciteren
U kunt solliciteren via de button ‘Solliciteren’ van het sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 11 februari 2018 worden gericht aan Inès van Arkel.

Beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg
Door Redactie Historici.nl
Universitair Docent Politieke Wetenschap
Door Redactie Historici.nl
Vacature: Beleidsmedewerker onderzoek (Deadline 19 mei)
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.