Historici.nl

Gepubliceerd op 17-05-2022

Fraeylemaborg en Jan Menze van Diepen Stichting Conservator van de Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is een 23 hectare groot landgoed en museum in Slochteren, waar tal van tentoonstellingen en evenementen worden georganiseerd. De borg stamt uit de 13e eeuw. Jaarlijks komen er ongeveer 140.000 bezoekers.

De collectie van de Gerrit van Houten stichting, die ook de eigenaar is van het landgoed, vormt de kern van het museum. Op het landgoed bevindt zich een depot waarin onder andere de Jan Menze van Diepen Stichting is gevestigd. Deze stichting beheert een omvangrijke collectie Oosterse keramiek, memorabilia, een Oranje-Nassau verzameling, landkaarten en beeldende kunst.

Na ruim 40 jaar gaat onze conservator met pensioen en zijn wij samen op zoek naar een enthousiaste kunst- of cultuurhistoricus die in haar voetsporen wil treden.

Conservator van de Fraeylemaborg

0,8 fte

Werkzaamheden
Tot de werkzaamheden behoren onder andere: het organiseren van tentoonstellingen1, het verzorgen van publicaties, het meedenken over de erfgoededucatie trajecten, het beheren van de collecties, het verzorgen van bruikleenverkeer, het houden van intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers, het onderhouden van het netwerk en het meedenken over het beleid. Daarnaast is een nieuwe conservator verantwoordelijk voor alle secretariële werkzaamheden voor de Jan Menze van Diepen Stichting.

De nieuwe conservator werkt in totaal 20 uur voor Stichting Landgoed Fraeylemaborg, en 12 uur voor de Jan Menze van Diepen Stichting.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste kunst- of cultuurhistoricus die het werken in een kleine organisatie met 7 (part time) beroepskrachten en 200 vrijwilligers aantrekkelijk vindt. We vinden het belangrijk dat je met verfrissende en uitdagende exposities een breed publiek weet te bereiken. Ervaring is prachtig, maar we nodigen je ook van harte uit om te solliciteren als je pas afgestudeerd bent.

Praktisch zaken
De nieuwe conservator begint zo mogelijk in augustus 2022. Hij of zij werkt tot het einde van het kalenderjaar samen met de huidige conservator, zodat een goede werkoverdracht kan plaatsvinden. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en
ervaring.

Sollicitaties kunnen vóór 01-06-2022 verstuurd worden naar Marjon Edzes, directeur van de Fraeylemaborg. De gesprekken zullen plaatsvinden op een vrijdag. Haalt een sollicitant de tweede ronde dan vragen wij een opdracht uit te werken.

Inlichtingen kunnen worden verkregen bij: Marjon Edzes, directeur van de Fraeylemaborg, marjonedzes@fraeylemaborg.nl/0614440330

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Muzee Scheveningen: Medewerker Collectiebeheer
Door Redactie Historici.nl
Museum Speelklok| Conservator
Door Redactie Historici.nl
Jan van Riebeeck Museum| Conservator (werkevervaringsplaats)
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.