Historici.nl

Gepubliceerd op 19-08-2021

Frans Hals Museum: Medewerker Collectiebeheer

In het Frans Hals Museum ontmoeten oud en nieuw elkaar. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem toont dit museum de grootste collectie werken van Frans Hals, oude meesters én hedendaagse kunst op het scherpst van de snede. Deze unieke ontmoeting levert nieuwe verhalen op: je ziet meer door anders te kijken. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een lokale verankering en een landelijke uitstraling.

Via de corona-regeling van het Mondriaanfonds kan het museum voor de duur van 17 maanden, tot 1 april 2023, een medewerker collectiebeheer aanstellen ten behoeve van het verkleinen van registratieachterstanden en barcodering.

Ter ondersteuning van de afdeling Collecties zoeken wij een:

Medewerker Collectiebeheer

24 uur per week

Wat ga je doen?

 • Ontwikkelen en uitvoeren van plannen om projectmatig achterstanden te verkleinen in de registratie en administratie in overleg met Hoofd Collecties en collectieregistrar
 • Projectmatig invoeren van papieren registratie van objecten in TMS (circa 50 objecten per werkdag van 8 uur)
 • Checken van registratiegegevens en deze completeren in TMS
 • Opstellen en uitvoeren van projectplan voor het aanbrengen van barcodering in overleg met Hoofd Collecties en depotbeheerder
 • Controleren van standplaatsregistratie en verwerken van mutaties
 • Ontwikkelen van een risicoscan en plan voor een projectmatige aanpak van een verhuizing van een deelcollectie van de ene naar de andere externe depotlocatie
 • Inspecteren van objecten op fysieke staat, signaleren van beschadigingen en rapporten aan Hoofd Collecties en restauratoren
 • Uitvoeren van preserverende werkzaamheden in overleg met restauratoren

Wie ben jij?

 • Een enthousiaste en bevlogen medewerker op hbo-niveau, met ervaring in het werken met een collectiemanagementsysteem, bij voorkeur TMS. Je hebt enkele jaren ervaring met collectiebeheer in een museale instelling.
 • Je bent goed in plannen en organiseren, je kan projectplannen opstellen en zelfstandig uitvoeren.
  Je bent zorgvuldig en resultaatgericht.
 • Je bent een teamspeler met een hands-on-mentaliteit.

Wij bieden:
Een zelfstandige en uitdagende functie in een dynamisch museum met leuke collega’s. De functie is gewaardeerd in cao gemeenten schaal 7, maximaal € 3.176,00 bruto bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 oktober 2020). Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 17 maanden.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je cv met beknopte motivatiebrief in pdf vóór 13-09-2021 naar vacatures@franshalsmuseum.nl, onder vermelding van 21-003 Medewerker Collectiebeheer.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marrigje Rikken, hoofd Collecties (via M.Rikken@franshalsmuseum.nl). De eerste gesprekken vinden plaats in week 38, van 20 tot en met 24 september aanstaande de tweede gesprekken vinden plaats in week 39.

Frans Hals wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling vormt van de inwoners van Haarlem.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Frans Hals Museum: Conservator Oude Kunst
Door Redactie Historici.nl
Coördinator Collectiebeheer – Frans Hals Museum
Door Redactie Historici.nl
Museum Kranenburgh: Medewerker Collectiemanagement
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.