Historici.nl

Gepubliceerd op 03-05-2023

Fries Museum: Projectleider op Paad

Het Fries Museum in Leeuwarden zoekt een Projectleider op Paad voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 07-05-2023Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de-eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn hoogstaande collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw, tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De organisatie van de musea bestaat uit 68 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Faciliteiten & Gastvrijheid, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 160 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Voor het nieuwe communityproject Fries Museum op Paad zoekt het Fries Museum een:

Projectleider op Paad

24 uur per week

Het Fries Museum gaat komende jaren ‘op Paad’! We trekken met een ambitieus project de provincie in. Iedereen in Fryslân kan straks genieten van de Friese collectiestukken, ook wie niet zo gauw een museum binnenstapt. Drie jaar lang toeren we met een opvallende bus langs bijna alle Friese plaatsen. Overal laten we de mooiste collectiestukken zien en organiseren we activiteiten. Daarnaast halen we nieuwe verhalen op die we weer terug naar het museum brengen.

Wie zoeken wij
Allereerst ben je een geboren organisator. Je houdt van complexe projecten en weet die met vaste hand te leiden. Je hebt ruime ervaring met projectmatig werken en stuurt op planning, budget en kwaliteit. Je hebt ervaring met conceptontwikkeling en visie op de ontwikkeling van publieksproducten. Daarnaast heb je oog voor een goede sfeer in het team waaraan je functioneel leiding geeft. Ook beschik je over overtuigingskracht en kun je uitstekend samenwerken. Je bent een netwerker en weet met aanstekelijk enthousiasme dit nieuwe project van de grond te krijgen.
Vanzelfsprekend spreek je vloeiend Fries en heb je gevoel voor de verhoudingen in Friesland. Gaat jouw hart dan ook nog eens sneller kloppen van cultuur, dan ben je onze ideale nieuwe collega.

Functie-eisen

 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • meerjarige ervaring als projectleider, bij voorkeur in de creatieve sector;
 • een relevant netwerk in de provincie Friesland;
 • ervaring met (functioneel) leidinggeven aan professionals;
 • ervaring met het ontwikkelen van integrale (culturele) programma’s en publieksproducten;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Fries en Nederlands;
 • affiniteit met kunst, cultuur en geschiedenis.

Competenties

 • je bent sterk in plannen en organiseren;
 • je bent ondernemend en resultaatgericht;
 • je ontwikkelt en onderhoudt relaties met vertegenwoordigers uit verschillende segmenten van de Friese samenleving
 • je bent als projectleider invoelend, inspirerend en verbindend, en gericht op samenwerking;
 • je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden.

Wij bieden

 • een uitdagende baan met veel vrijheid voor 24 uur per week in een dynamische en open organisatie met gedreven en fijne collega’s;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 4.406,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van het project Fries Museum op Paad, tot en met 31 december 2026.

Wij volgen de Museum cao. Een uitzondering daarop is het pensioenfonds: Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

Solliciteren
Ben jij onze projectleider Fries Museum op Paad? Stuur dan uiterlijk 7 mei 2023 ter attentie van Janny Moed je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail naar vacature@friesmuseum.nl, onder vermelding van ‘vacature Projectleider Fries Museum op Paad’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Moed (hoofd Human Resources), e-mail j.moed@friesmuseum.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 15 mei 2023.
Vervolggesprekken vinden plaats op 24 mei en 25 mei 2023.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie deze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.