Historici.nl

Gepubliceerd op 08-05-2017

Fusie Persmuseum en Beeld en Geluid een feit

Eén organisatie waarin heden, verleden en toekomst van media, pers en journalistiek samenkomen  

De fusie tussen het Persmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een feit. Gisteravond werden, in aanwezigheid van beide Raden van Toezicht, de handtekeningen onder de officiële documenten gezet. Door deze bundeling van krachten vormt zich één organisatie die de geschiedenis en actualiteit van media, pers en journalistiek integraal belicht en zorg draagt voor het beheer en de verdere ontwikkeling van belangrijke pers- en mediacollecties in Nederland.

De activiteiten van het Persmuseum gaan op in de nieuwe organisatie. Op 28 september 2017 opent in Hilversum een grote tentoonstelling met het thema pers en journalistiek. Ook worden er vanaf dat moment educatieve programma’s voor scholen en het algemene publiek georganiseerd.

Quote Jan Müller: “De collectie en expertise van het Persmuseum over de geschiedenis van pers en journalistiek vormen een welkome aanvulling op de mediacollectie van Beeld en Geluid. Door deze fusie kunnen wij de mediacultuur in nog meer facetten belichten en het belang van pers en media voor een open en vrije samenleving nog beter laten zien.”

In het Persmuseum is van 12 mei  t/m 18 juni de tentoonstelling Yrrah, monumentaal tekenaar van liefde en dood te zien. Daarna  sluit het museum zijn deuren.

Beeldengeluid.nl

Nieuws: Digitaal platform EersteWereldoorlog.nu gelanceerd
Door Redactie Historici.nl
Steeds meer belangstelling voor de Maand van de Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Nieuwe domeinnaam en websites
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.