Historici.nl

Gepubliceerd op 19-01-2016

ERC-Onderzoeksteam Beatrice de Graaf lanceert blog over veiligheid in historisch perspectief

Contraterrorisme, migratie, ISIS: over dergelijke complexe onderwerpen laten onderzoekers hun (historisch) licht schijnen op een nieuwe weblog. Deze week lanceert het ERC-onderzoeksteam van prof.dr. Beatrice de Graaf (hoogleraar History of International Relations & Global Governance) een tweewekelijkse blog, waarin veiligheid wordt gehistoriseerd. Veiligheidsdebatten en aanverwante maatregelen dringen zich al te vaak op als urgent en noodzakelijk. Door het verleden aan te halen laat deze blog zien dat alternatieven vaak mogelijk zijn, en dat veiligheid altijd open en contextgebonden is.

Lees verder.

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.