Historici.nl

Gepubliceerd op 18-05-2016

Het grote NAVO college

Het bestaansrecht van de NAVO stond niet zo lang geleden nog ter discussie in een tijd waarin het Westen zich niet bedreigt voelde. Hoe anders is dat nu. Vladimir Poetin heeft het Westen wakker geschud door zijn militaire spierballen te tonen in Oekraïne en Syrië. Ondertussen bedreigt de chaos in het Midden-Oosten de stabiliteit van ons in Europa. En bouwen opkomende landen als China en India aan een flink leger. Wat betekent dit allemaal voor de NAVO? 

In zijn Haagsch College, in samenwerking met JASON, gaat Christ Klep dan ook in op de veranderende rol van de NAVO in deze spannende tijden. Ook analyseert hij de kracht en de zwakte van de NAVO ten op zichten van andere militaire grootmachten als Rusland en China. Stelt de militaire samenwerking van de Westerse landen nog wel iets voor? 

Christ Klep is militair historicus, onderzoeker en gastdocent aan verschillende universiteiten. 

Kosten zijn €17,50. 
Meer informatie vind u hier  

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.