Historici.nl

Gepubliceerd op 18-05-2016

‘Steeds grotere kloof tussen bevolkingsgroepen’

In steden is er een steeds grotere afstand tussen verschillende bevolkingsgroepen ontstaan. Dit zegt Michiel Leezenberg, docent wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, in een interview met Nieuw Wij. Ontmoetingscentra als buurthuizen hebben het onderspit moeten delven tegenover de media die onzekerheden tussen verschillende bevolkingsgroepen telkens zouden opkloppen. Volgens Leezenberg zijn hierdoor angst, brandstichting en geweld toegenomen. Hij roept de overheid daarom op om segratie tegen te gaan en de mogelijkheden voor contact tussen verschillende groepen te vergroten. In het interview gaat Leezenberg vooral in op de geschiedenis van het Midden-Oosten, de islam en de transformatie van de Nederlandse politiek en samenleving. 

Kijk hier en hier voor meer informatie   

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.