Historici.nl

Gepubliceerd op 18-05-2016

Utrechtse studenten naar Washington

De studenten achter het online initiatief Dare to be Grey mogen de resultaten van hun campagne presenteren aan het Amerikaanse Department of State in Washington. De Utrechtse studenten willen grijsdenken inzetten om extremisme tegen te gaan. Ze zijn het zat dat vooral extreme standpunten veel aandacht krijgen en willen dat mensen met een meer genuanceerde mening zich vaker laten horen in de samenleving. De campagne komt voort uit een wedstrijd van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat studenten over de hele wereld opriep met ideeën te komen die radicalisme onder moslimjongeren tegen kunnen gaan. De zes beste universiteiten zijn uitgenodigd om naar Washington te komen.

Lees meer

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.