Historici.nl

Gepubliceerd op 01-07-2016

Zorgen over omgang met immigranten

Wie naar de geschiedenis kijkt heeft eerder reden ongerust te zijn over de huidige vluchtelingenproblematiek dan te denken dat het allemaal wel goedkomt. Cultuurhistoricus Steije Hofhuis (Universiteit Utrecht) beweert dat vluchtelingen lang niet altijd probleemloos worden opgenomen in een nieuw land.

Volgens Hofhuis kunnen we wel degelijk lessen trekken uit de geschiedenis als het om vluchtelingenbeleid gaat, alleen moeten we daar wel eerlijk over zijn. De historicus betoogt dat in de Gouden Eeuw, die onmogelijk was geweest zonder vluchtelingen, minderheden als lutherse, joodse en katholieke immigranten op verschillende manieren werden gediscrimineerd. 

Lees hier meer

Geen gevonden


Alle artikelen van Redactie Geschiedenis & Beleid
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.