Historici.nl

Gepubliceerd op 14-06-2016

Geef je mening! Enquête Historisch Dashboard

Huygens ING en het KNHG werken aan de opzet van een nieuwe digitale gids als onderdeel van de website www.historici.nl. Deze gids, die als werktitel ‘Historisch Dashboard’ heeft meegekregen, zal een actueel en beredeneerd overzicht bieden van digitale hulpmiddelen, tools, databases, resources en websites die historici ter beschikking staan. Zo’n overzicht is er voor de Nederlandse geschiedenis nog niet, waardoor het vinden van geschikte tools voor onderzoek vaak een lastige opgave is. Het Historisch Dashboard moet gezien worden als aanvulling op bestaande onderzoeksgidsen, waarin deze digitale instrumenten over het algemeen onderbelicht blijven.  

De focus ligt dus op de digitale hulpmiddelen en resources die relevant zijn voor Nederlandse historici. Daarom wordt u benaderd als historicus om uw mening te geven over de opzet van dit Historisch Dashboard, zodat de inhoud beter zal aansluiten op de wensen van de doelgroep. Wij hebben uw mening nodig! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag en u kunt tot maandag 27 juni 2016 deelnemen. Onder de participanten worden vijf exemplaren van het recent verschenen boek Geschiedenis Schrijven! Wegwijzer voor Historici verloot. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht. 

De enquête kunt u hier invullen.

Enquête KNHG
Door Redactie Historici.nl
Nieuwe domeinnaam en websites
Door Redactie Historici.nl
Call for Participation: Workshop Textmining (Deadline 19 juni)
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.