Historici.nl

Gepubliceerd op 29-10-2015

Geert Janssen wint Gerald Strauss Prize 2015

Geert Janssen, hoogleraar vroegmoderne geschiedenis aan de UvA, heeft de Gerald Strauss Prize ontvangen voor zijn boek The Dutch Revolt and Catholic Exile in Reformation Europe (Cambridge University Press, 2014). De prijs wordt jaarlijks toegekend door de Amerikaanse Sixteenth Century Society aan het beste boek op het gebied van Reformation Studies.

Bij de uitreiking in Vancouver, Canada, op 23 oktober prees de jury de kwaliteit en originaliteit van het onderzoek: ‘Geert Janssen’s work deeply impressed the committee. It incorporates a fine balance of original research on published and unpublished sources along with a remarkably broad and thorough engagement of recent scholarship. […] His multi-confessional and transnational approach was equally compelling. […] In short, this was a powerfully illuminating work which makes a great contribution to studies of the Reformation’.

Meer informatie over de prijs en de toekenning aan Janssen vindt u op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Foto Geert Janssen: © Jeroen Oerlemans

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.