Historici.nl

Gepubliceerd op 06-04-2020

Gemeente Delft Inhoudelijk coördinator Archeologie

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Inhoudelijk coördinator Archeologie

36 uur per week

Functieomschrijving
Je rol
De nadruk bij deze functie ligt op de coördinerende taken. Je stuurt in overleg met het team op de planning, verdeling en afstemming van werkzaamheden. Daarbij bewaak, borg en toets je de voortgang (kwaliteit en kwantiteit). Je bent inhoudelijk sparringpartner voor collega’s van de betreffende kennisvelden binnen de afdeling. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor coördinatoren van andere afdelingen. Samen met het afdelingshoofd, de gemeentearchivaris, de coördinator monumenten neem je wekelijks deel aan het MT Erfgoed.

Als senior adviseur ben je daarnaast verantwoordelijk voor een aantal eigen projecten en dossiers. Je hebt inhoudelijke kennis van, en ervaring met het wettelijk kader waarbinnen advisering, toetsing, onderzoek en deponering in het archeologisch werkveld in Nederland plaatsvindt. Daarnaast ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen in eigen en aanverwante vakgebieden. Je bent coördinator, strateeg en doener tegelijkertijd.

Team
Archeologie Delft adviseert en toetst in het kader van omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen en structuurvisies, maakt beleid en voert archeologisch werk uit voor en in de gemeente Delft en omliggende gemeenten Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer. Daarnaast beheren we het archeologisch depot van de gemeente Delft. Al deze taken zijn belegd bij een drietal kennisvelden: vergunningen, onderzoek en projecten en het depotbeheer. Daarnaast zien we dat archeologen in toenemende mate, op basis van hun kennis en expertise, een bijdrage leveren aan de uitvoering en ontwikkeling van beleid op aanverwante terreinen, waaronder: ruimte, economie en energie.

Afdeling Erfgoed
De afdeling Erfgoed opereert als een regionaal kennis- en adviescentrum voor Delft en omstreken op het gebied van archief, monumenten en archeologie. Voor ons staat behoud van erfgoedwaarden voorop, vanuit het idee dat we alleen met besef van het verleden kunnen bouwen aan een gezamenlijke toekomst. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het vormt, in een dichtbevolkte omgeving, een ondergrond en inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen. Als afdeling Erfgoed willen wij een onmisbare schakel zijn in de ontwikkeling van stad en regio. Onze Delftse collectie is uniek en wij maken deze collectie toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Op basis van kennis, verbindende kracht en creativiteit gaan we actief op zoek naar samenwerking en dragen we zichtbaar bij aan de realisatie van diverse maatschappelijke opgaven.

Je werkplek
De medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Delft zijn gevestigd op meerdere locaties, wat in jouw geval betekent dat je wisselend werkzaam zult zijn vanuit: Stadskantoor (bij station Delft CS) en vanuit de Kluizenaarsbocht.

Functie-eisen
Je profiel
Bij de gemeente Delft, afdeling Erfgoed ga je deel uitmaken van een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het Erfgoed van Delft en omstreken. Eigen regie, verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van al onze medewerkers. In jou zoeken wij die competenties dus ook.

Andere eisen

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau, wat onder andere blijkt uit een voltooide relevante studie op het terrein van archeologie;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring na afronding WO opleiding met aantoonbare project-, rapportage- en/of adviseringservaring;
  • Je hebt kennis van en ervaring met project- en procesmanagement;
  • Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne en zit net zo makkelijk aan tafel bij een projectontwikkelaar, een wethouder als bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed;
  • Je hebt inhoudelijke kennis van, en ervaring met, het wettelijk kader waarbinnen advisering, toetsing, onderzoek en deponering in het archeologisch werkveld in Nederland plaatsvindt;
  • Je bent ondernemend, strategisch, flexibel, klant- en publieksgericht en omgevingsbewust;
  • Je hebt een breed netwerk binnen en buiten Delft of bent in staat dat snel op te bouwen;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5067,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Deze functie is voor 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Marc Knijnenburg (plaatsvervangend afdelingshoofd Erfgoed) via 06 407 535 28. Direct solliciteren, kan natuurlijk ook! We ontvangen graag je CV en een motivatiebrief, waarin je omschrijft waarom deze functie bij jou past.

Upload jouw motivatie en CV vóór 15 april 2020 via onderstaande ‘solliciteer’ button.
Het gesprek met de selectiecommissie vindt plaats op vrijdagochtend 24 april. Indien nodig vindt het gesprek plaats via videoconference.

Solliciteer!

Gemeente Delft| Inhoudelijk coördinator Monumenten
Door Redactie Historici.nl
Gemeente Delft: Adviseur Monumenten Erfgoed
Door Redactie Historici.nl
Archivaris – Gemeente Delft
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.