Historici.nl

Gepubliceerd op 29-06-2021

Gemeente Krimpenerwaard: Beleidsmedewerker Monumenten

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen. Als werkgever geven we ruimte en zijn we betrokken.

Ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ruimte om eigen invulling te geven in taken en werk; Ruimte om flexibel te werken, Ruimte omdat de gemeente in deze groene omgeving ligt en dat deze gemeente typeert. We zijn betrokken bij de samenleving en betrokken met elkaar!

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling is een grote brede afdeling waarin de huidige dynamiek van de samenleving is terug te vinden. De afdeling is verdeeld in vier teams: Beleid, Toezicht en handhaving, Ruimtelijke ordening (voorheen Vergunningen en Ruimtelijke ordening) en Projecten.

Binnen de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling zet Monumenten zich in om het rijke erfgoed van de gemeente een prominente rol te geven. De gemeente Krimpenerwaard is met 341 rijksmonumenten, 3 van rijkswege beschermde gezichten, 1 gemeentelijk beschermd gezicht en 146 gemeentelijke monumenten een boeiende monumentengemeente.

Gemeente Krimpenerwaard is op zoek naar een

Beleidsmedewerker Monumenten

36 uur per week

Jouw werkweek als Beleidsmedewerker Monumenten
Je bent bij de gemeente Krimpenerwaard hét aanspreekpunt voor monumentenzorg en cultuurhistorie. Je adviseert het bestuur over het te voeren beleid op het gebied van erfgoed en monumenten en voert het beleid vervolgens ook uit. Zo ben je betrokken bij bouwinitiatieven aan monumenten, aanwijzing van nieuwe monumenten en bescherming en promotie van de cultuurhistorie in de gemeente. Daarnaast begeleid je initiatieven rond de Oude Hollandse Waterlinie, de Open Monumentendag en ben je een belangrijke partner voor de historische verenigingen. De gemeente Krimpenerwaard is in ontwikkeling als erfgoedgemeente. De komende jaren zullen daarom in het teken staan van de verdere uitwerking van het nieuwe erfgoedbeleid

Wat zijn de werkzaamheden?

  • Als Beleidsmedewerker Monumenten adviseer je over restauraties en wijzigingen aan monumenten, zowel op cultuurhistorisch als op procedureel gebied. Je adviseert eigenaren van monumentale objecten in de gemeente in een zo vroeg mogelijk stadium over restauratie, bouwplannen en verduurzaming. Daarbij werk je samen met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.
  • Adviseren bij vooroverleggen voor monumenten en cultuurhistorie.
  • Implementatie van cultuurhistorie en monumenten in het Omgevingsplan.
  • Het incidenteel aanwijzen van nieuwe gemeentelijke monumenten.
  • Mede-aansturen van projecten met betrekking tot cultuurhistorie.
  • Samenwerken met de historische verenigingen en burgerinitiatieven op het vlak van erfgoed.

Jij

  • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante hbo-opleiding op het gebied van erfgoed. Je hebt enkele jaren werkervaring binnen een overheidsorganisatie die zich met erfgoed bezig houdt. Je bent bekend met de Erfgoedwet en het omgevingsrecht.
  • Je bent initiatiefrijk, omgevingsbewust en een echte netwerker.
  • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en beschikt over goede organisatorische, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden jou voor deze functie geschikt maken.

Wat biedt de Gemeente Krimpenerwaard jou?
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie in principe ingeschaald in schaal 9, CAO gemeenten.

Meer informatie
Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinier van Eijsden, afdelingsmanager. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0182.

Solliciteren op de functie van Beleidsmedewerker Monumenten
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur je CV en motivatie via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.