Historici.nl

Gepubliceerd op 18-08-2015

Geschiedenis Festival: 1ste editie

Historisch Nieuwsblad presenteert met trots de eerste editie van het Geschiedenis Festival, op 18 oktober 2015 van 9.00-21.00 uur, met twaalf uur non-stop geschiedenis in zeven zalen met tientallen gasten. Het Geschiedenis Festival brengt 12 uur lang, in 7 zalen, een uniek programma over het mooiste wat geschiedenis te bieden heeft, met non-stop lezingen, debatten, interviews, colleges, films, theatervoorstellingen, muziek, signeersessies en exposities.

Met o.a. Ian Kershaw, Maarten van Rossem, Nelleke Noordervliet, Jan Brokken, Ad van Liempt, Andrew Roberts, Diederik van Vleuten, Redmond O’Hanlon en Annejet van der Zijl, het Rijksmuseum, het NIOD, het Rijksmuseum van Oudheden, Eye, Radio 1 en vele anderen.

Datum: Zondag 18 oktober Aanvang 9.00 uur tot 21.00 uur

Locatie: Philharmonie Haarlem

Programma en kaartverkoop: www.geschiedenisfestival.nl

Het centrale thema: ‘Tussen Droom & Daad’. 

Volg het festival via Facebook en Twitter van Historisch Nieuwsblad (@HistorischNwsbl) en praat mee over #GF2015

Website van het festival

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2015 bekend
Door Redactie Historici.nl
Inschrijving Maand van de Geschiedenis gestart
Door Redactie Historici.nl
Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2014 bekend
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.