Historici.nl

Gepubliceerd op 02-12-2016

Geschiedenis Online Prijs 2017: aanmelding geopend!

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.

Voor wie
Alle Nederlandse websites en apps die geschiedenis als onderwerp hebben, kunnen meedingen naar de Geschiedenis Online Prijs.
De jury kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de uitvoering, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën. Zo maken zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers kans op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs.

Vorige editie
Bij de vorige editie, in 2015, hebben zich meer dan 275 historische websites aangemeld en ruim 21.000 mensen een geldige stem uitgebracht.
De websites die zich hadden aangemeld voor de Geschiedenis Online Prijs 2015, waren zeer divers en uit alle windstreken afkomstig.
We zijn benieuwd of men dit jaar weer zoveel mensen weet te mobiliseren en of we dat aantal kunnen overtreffen.

De Geschiedenis Online Juryprijs
De jury van de Geschiedenis Online Prijs, deze editie voorgezeten door historicus Ad van Liempt, nomineert 20 geschiedenisapps of –sites waaruit zij een winnaar kiest.

De 3 ‘beste websites of apps’ zullen uiteindelijk een prijs ontvangen.

De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.
De 2e prijs en 3e prijs bestaan uit een boekenselectie.

De Geschiedenis Online Publieksprijs
Alle aangemelde websites en apps dingen mee naar de publieksprijs.
Mobiliseer uw bezoekers, vrienden, familieleden en volledige netwerk. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd. U kunt overigens op meerdere websites, 1 stem uitbrengen.

Degene die de meeste stemmen weet te vergaren ontvangt een bedrag van € 1.250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en € 500,-.

Aanmelden van websites of apps kan t/m 23 december. Stemmen kan vanaf 9 januari. De uitreiking van de prijs vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. 

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.