Historici.nl

Gepubliceerd op 16-07-2021

Groninger Museum: Junior Conservator Groninger Cultuurgeschiedenis

Het Groninger Museum is de trots van ‘Stad en Ommeland’ door zijn veelzijdige en spraakmakende tentoonstellingen en het spectaculaire gebouw. Het museum geniet grote nationale en internationale bekendheid door zijn originele presentaties, innovatieve overdrachtsvormen en gevarieerde kunstcollectie.

Het Groninger Museum is extravert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Met presentaties van nationale en internationale betekenis wil het museum het publiek blijven verwonderen en aanzetten tot meningsvorming. Collecties, presentaties en educatie vormen de kerntaken van het museum. Het Groninger Museum is uitgegroeid tot een kunst- en cultuurinstituut van formaat en trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Ruimte voor nieuw erfgoedtalent
De Groninger (cultuur)geschiedenis is een groot onderdeel van de collectie van het Groninger Museum. Het museum heeft de grootste en belangrijkste verzameling van archeologisch, historisch en cultuurhistorisch erfgoed uit Stad en Ommelanden. Aansluitend heeft het Groninger Museum een actief verzamelbeleid op het gebied van de Groningse (cultuur)geschiedenis. Dit verzamelbeleid reikt tot de nieuwste tijd. Aangezien onze huidige conservator Groninger cultuurgeschiedenis binnen afzienbare tijd met pensioen gaat is er ruimte voor een nieuwe conservator.

Wij zoeken dan ook een

Junior Conservator Groninger Cultuurgeschiedenis

32-36 uur per week

Waar zijn we naar op zoek?
Het Groninger Museum is op zoek naar een conservator die zich focust op de Groninger cultuurgeschiedenis, welke bestaat uit Groningse geschiedenis, archeologie, kunstnijverheid en tal van andere gebieden. Wij realiseren ons dat dit een bijzonder breed aandachtsgebied is en verwachten niet dat je op alle onderwerpen reeds inhoudelijke kennis hebt. De nieuwe conservator wordt twee jaar begeleid door de huidige conservator.

Daarnaast wordt van de conservator verwacht een bijdrage te kunnen leveren op basis van opgedane kennis op het gebied van moderne museologische methodieken en overdrachtstechnieken. We vragen van de kandidaat nieuwe perspectieven om vanuit de bestaande collectie nieuwe vaste en tijdelijke tentoonstellingen te ontwikkelen. Hiermee moeten impulsen gegeven worden voor een sterke en duurzame verbinding met het publiek.

Dit breng je mee:
Naast een WO-opleidingsniveau (geschiedenis of kunstgeschiedenis) heb je ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent resultaatgericht, beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift, bent stressbestendig, sociaal en integer. Je hebt aantoonbare passie voor de overdracht van kennis.

Onze arbeidsvoorwaarden:
Zijn conform de Museum CAO; salaris: schaal 10, inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; pensioen ondergebracht bij het ABP; Een samenwerking is eerst op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar, voor 32-36 uur.

Solliciteren naar deze functie?
Affiniteit met het werkveld is voor ons van groot belang. Zonder relevante ervaring heeft solliciteren geen zin. Wij verzoeken je te solliciteren vóór 15 augustus 2021. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail sturen aan vacature@groningermuseum.nl. Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met dhr. A. Blühm, algemeen directeur, abluhm@groningermuseum.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op 31 augustus 2021.

Het Groninger Museum is een diverse organisatie, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Groninger Museum| Conservator
Door Redactie Historici.nl
Centraal Museum| Depotmedewerker Mode en Kostuums
Door Redactie Historici.nl
Conservator |Archeologie en Cultuurgeschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.