Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2023

Haags Gemeentearchief Registrator Collecties en Archieven

Het Haags Gemeentearchief (HGA) maakt samen met de Bibliotheek Den Haag (BDH) onderdeel uit van de dienst Publiekszaken (DPZ). DPZ vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag en is daarmee voor de burger het gezicht van de dienstverlening. Het Haags Gemeentearchief wil hierbinnen het portaal zijn voor informatie en kennis over de geschiedenis van Den Haag in de breedste zin van het woord. Daarnaast beheert het HGA ook de archieven en collecties van de gemeente Leidschendam-Voorburg en van het voormalig Nederlands Muziek Instituut. Het HGA verwerft, beheert, en presenteert historische bronnen die dit mogelijk maken en stelt die bronnen (documenten, beeldmateriaal, partituren enz.) beschikbaar op de website, via tentoonstellingen, publicaties, educatieve activiteiten en de studiezaal.

Registrator Collecties & Archieven

32-36 uur per week

Registrator Collecties en Archieven
Ben jij een liefhebber van archieven, collecties en erfgoed en ben je ook nog eens gefascineerd door de rijke geschiedenis van Den Haag?

Wat ga je doen?
Als registrator collecties en archieven ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig beschrijven van de collecties en archieven van het Haags Gemeentearchief. In ons depot wordt ruim 19 kilometer aan onder meer archieven, foto’s, film, boeken, affiches, prenten, kaarten, tekeningen en muziekpartituren worden beheerd en bewaard. Je beschrijft de objecten volgens professionele normen en standaarden. Daar hoort ook het onderhouden van het (geautomatiseerde) beheer- en registratiesysteem bij. Je zorgt er op die manier voor dat documenten goed vindbaar zijn, zowel online als in onze depots. Dit doe je in nauw overleg met je collega’s. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 20 medewerkers.

Wat vragen wij?
Behalve een passie voor archief en collecties, ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Den Haag. Je hebt oog voor detail en je gaat accuraat te werk. Je hebt ervaring met beschrijving en beheer van collecties en kennis van de relevante aspecten van het vakgebied en je kunt deze vertalen naar de werkzaamheden. Projectmatig werken is je niet onbekend en jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend. Ook vinden wij het belangrijk dat je een klantgerichte instelling hebt en je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Verder beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Diploma Reinwardt Academie of vergelijkbaar.
 • Kennis van en ervaring met beheersystemen voor archieven, beeld of bibliotheken.
 • Eén tot drie jaar werkervaring in het vakgebied.
 • Aantoonbare kennis op het vakgebied.

Wat bieden wij?
Een leuk divers team van collega’s, die er samen voor zorgen dat de veranderingen in de stad worden bijgehouden en worden vastgelegd.

Verder kun je rekenen op:

 • Een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal € 2.878,- en maximaal € 4.052,- bruto per maand (schaal 8) op basis van een volledige (36-urige) werkweek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van twaalf maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
 • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris.
 • De ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (onder andere laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.
 • En nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ronald Grootveld, hoofd Collecties & Archieven, op telefoonnummer 06-501 888 81.

Extra informatie

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
 • Sluitingsdatum vacature: 27 oktober 2023

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.