Historici.nl

Gepubliceerd op 14-10-2021

Het Noordbrabants Museum: Junior Online Medewerker

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, midden in het gezellige centrum van ’s-Hertogenbosch. Met jaarlijks zo’n twaalf tentoonstellingen en diverse evenementen valt er altijd wel wat te beleven. Natuurlijk is er veel aandacht voor Brabantse meesters zoals Van Gogh, maar wij geven ook graag een podium aan (internationale) hedendaagse kunstenaars. Bij alles wat we doen komen onze bezoekers, jong en oud, op de eerste plaats. We doen dingen vaak net iets anders dan onze collega’s en het liefst overtreffen we alle verwachtingen. We zijn, met meer dan 200.000 bezoekers per jaar, niet voor niets het drukstbezochte museum van het zuiden. Help jij ons mee om nog verder te groeien?

We zoeken een:

Junior Online Medewerker

36 uur per week

De afdeling marketing & communicatie is verantwoordelijk voor alle communicatie en on- en offline campagnes voor merk, tentoonstellingen, educatie en sponsoring. Het team bestaat uit een afdelingshoofd, twee online medewerkers en twee marcom medewerkers. Omdat er een stevige ambitie is om de online presentatie te verbeteren en onze plannen steeds concreter worden, zijn we op zoek naar versterking van ons team. We bieden daarvoor een kansplaats. Dit betekent dat ervaring geen must is en jij bij ons een jaar de kans krijgt om werkervaring op te doen!

Wat ga je doen?
Je bent altijd op zoek naar verhalen. Je onderzoekt, bedenkt en schrijft content die de honger naar cultuur én ons museum aanwakkert. Je bent dan ook niet bang om bij verschillende mensen aan te kloppen en ziet overal kansen én een interessant verhaal. Je maakt de content voor onze (binnenkort vernieuwde) website, onze social kanalen en de nieuwsbrief. En je zorgt er ook nog eens voor dat alles – op tijd – live komt te staan. Verder kom jij alles te weten over onze (potentiële) bezoekers, want jij bent dagelijks actief met de monitoring. Last but not least: je maakt met de hulp van je collega’s de online rapportages, zodat de hele organisatie weet of we samen op de goede weg zijn.

Wat vragen wij van jou?
Voor deze baan staat creativiteit met stip op één. Dat gaat niet altijd samen met planning- en technische skills, maar toch vragen we juist déze unieke combinatie. Verder ben je enthousiast, een tikkie gedurfd, superhandig met social media, kun je foto’s en video’s bewerken en verplaats je je makkelijk in verschillende doelgroepen. Natuurlijk geloof je ook in de toegevoegde waarde van kunst, erfgoed en cultuur en deel je die graag met anderen.

Wat krijg je ervoor terug?
We bieden je de kans om werkervaring op te doen op een inspirerende werkplek met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de museum cao. Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van maximaal één jaar. De functie is gewaardeerd in schaal 6 (€ 2.314 – € 2.850) van de museum cao.

Informatie en sollicitatie
Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en een CV, kan per e-mail worden gestuurd aan solliciteren@hnbm.nl onder vermelding van ‘junior online medewerker’. Vragen over de vacature kun je, bij voorkeur per mail, stellen aan Stella Nulens (snulens@hnbm.nl). Het maken van een korte opdracht kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. De sluitingsdatum voor deze vacature is 18 oktober 2021. Gesprekken vinden plaats in oktober; we streven naar een start in november 2021.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin is voor ons belangrijk. Ongeacht je blikrichting, culturele achtergrond, leeftijd, gender, seksuele voorkeur of geloof: we zien je sollicitatie graag tegemoet.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.