Historici.nl

Gepubliceerd op 09-10-2019

Het Scheepvaartmuseum Planner Rondleidingen & Onderwijsprogramma’s

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling educatie en publieksactiviteiten begeleidt en verrijkt het museumbezoek met bijvoorbeeld rondleidingen voor scholen en particuliere bezoekers. Groepen worden altijd begeleid door professionele museumgidsen en museumdocenten met een programma dat is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Ter vervanging van een collega tijdens zwangerschapsverlof zoeken wij tijdelijk een:

Planner Rondleidingen & Onderwijsprogramma’s

32 uur per week

Wat ga je doen?
Als planner ben je het eerste aanspreekpunt voor scholen. Je staat docenten en cultuurcoördinatoren te woord en inventariseert hun wensen en behoeften. Je boekt aanvragen voor onderwijsprogramma’s en rondleidingen waarbij je zorgt voor een passende match tussen de museumgids/museumdocent en school. Om tot een efficiënte planning te komen, houd je rekening met zowel interne als externe belanghebbenden en wordt er constante flexibiliteit van je verwacht. In deze functie werk je enerzijds aan een langetermijnplanning, anderzijds moeten er geregeld ad-hoc oplossingen bedacht worden. Verder:

 • stem je jouw doelstellingen en benaderingswijze af op de verschillende klantengroepen;
 • zorg je voor een soepel verloop van de rondleidingen en programma’s, inclusief juiste facturatie en gastgerichte aftersales;
 • onderhoud je goed contact met het team van museumgidsen en museumdocenten over hun beschikbaarheid en zorg je voor een heldere communicatie tussen dit team en het museum.

Wie zoeken wij?
Jij bent gastgericht, flexibel, empathisch en vindt het leuk om alles tot in de puntjes te plannen en te organiseren. Je werkt gestructureerd en altijd zeer nauwkeurig. Je ontvangt veel mails en telefoontjes, multitasking is voor jou dan ook geen probleem en je staat je mannetje op het moment dat dat nodig is. Verder vragen wij:

 • minimaal een afgeronde mbo-opleiding;
 • ervaring op het gebied van plannen/roosteren, bij voorkeur in een organisatie waar gewerkt wordt met freelancers;
 • ervaring met het programma ‘Smart Event Manager’;
 • aantoonbare affiniteit met onderwijs en musea;
 • vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat bieden wij?
Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je komt terecht in een zelfstandige functie binnen een betrokken, gemotiveerd en creatief team. Verder bieden wij:

 • een tijdelijk contract van december 2019 tot mei 2020 voor 32 uur per week;
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt in schaal 6 (minimaal € 2.258, – tot maximaal € 2.780, -). Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. De Museum cao is van toepassing;
 • 8% vakantietoelage en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in de museumwinkel en het restaurant.

Reageren
Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 18 oktober 2019 via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Geraldine Sleijpen (planner rondleidingen & onderwijsprogramma’s), tel. 020-523 2262. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.