Historici.nl

Gepubliceerd op 29-12-2023

Het Scheepvaartmuseum Restaurator

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met een van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld die strekt van de 16e tot en met de 21e eeuw. Bijna ieder aspect van de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis is vertegenwoordigd. Dagelijks ontvangen we veel bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een mooie evenementenlocatie.

Ter versterking van het team zoeken wij een:

Restaurator (32-36 uur)

Wat ga je doen?

De afdeling collectiebeheer is verantwoordelijk voor het fysieke beheer en behoud van de collectie. Hieronder vallen werkzaamheden als objectregistratie, conservering en restauratie, collectietransporten, depotbeheer en de afhandeling van inkomende en uitgaande bruiklenen. Ook het digitaal fotograferen van de collectie en het applicatiebeheer van het registratiesysteem worden door de afdeling collectiebeheer uitgevoerd. Objecten uit de collectie worden getoond in het museumgebouw, uitgeleend aan musea in binnen- en buitenland en beheerd op twee depotlocaties in Amsterdam en Hoogwoud. Daarnaast draagt de afdeling zorg voor de collectie van het nabijgelegen Werkspoormuseum.

Meer informatie: https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/over-ons/werken-bij/3769/vacature-restaurator.

Deadline voor sollicitaties: 1 februari 2024.

Het Scheepvaartmuseum: Conservator
Door Redactie Historici.nl
Scheepvaartmuseum| Conservator
Door Redactie Historici.nl
Het Scheepvaartmuseum: Meyjes wetenschappelijk onderzoeker
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.