Historici.nl

Gepubliceerd op 11-10-2021

Het Utrechts Archief Contentmaker

Over Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief bezit de grootste collectie archieven over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. We verbinden de inwoners van de stad en provincie door gezamenlijk het verhaal van de Utrechtse geschiedenis te vertellen. We bieden een aantrekkelijk publieksprogramma en innovatieve digitale dienstverlening. Het Utrechts Archief is een toonaangevend expertisecentrum voor informatiebeheer en deskundig partner voor instellingen en overheden in de regio Utrecht.

Het Utrechts Archief vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil daarom in zijn organisatie iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond en met of zonder arbeidsbeperking. Onze kernwaarden zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk.

Gaat jouw hart sneller kloppen van de geschiedenis én de toekomst van Utrecht? Ben je digitaal vaardig en kun je goed schrijven, plannen en organiseren? Dan is de functie van contentmaker bij Het Utrechts Archief iets voor jou!

Wij zoeken een

Contentmaker

32 uur per week

Wij zoeken een collega die onze collectie en activiteiten aan een breed publiek presenteert, samen met de doelgroepen. Je maakt content voor onze website, voor de socials en organiseert evenementen voor jong en oud. Welke content? Denk aan een instructietekst voor de website, een verhaal over een bijzondere foto, of een filmpje voor social media. Maar ook aan een lezing over een gebeurtenis uit de Utrechtse geschiedenis. Hiervoor werk je nauw samen met onze vakspecialisten en met de collega’s van publieksprogrammering en marketing en communicatie.

Wat ga je doen?

  • Redactie: schrijven van informatieve teksten, nieuwsberichten, verhalen, wervende teksten. Bijvoorbeeld voor de website, socials of een brochure;
  • Activiteiten: programmeren en coördineren.

Welke achtergrond en vaardigheden zoeken wij?

  • Je hebt een afgeronde opleiding, minimaal HBO, gericht op erfgoed / cultuur / archieven / geschiedenis, én een vlotte pen;
  • Je bent een aanpakker. Goed in plannen en organiseren. Je bent nieuwsgierig, creatief en werkt graag samen;
  • Je hebt affiniteit met de geschiedenis van Utrecht.

Wat bieden we jou?

  • Een nieuwe functie in een dynamische en innovatie organisatie, met een werkplek in het centrum van Utrecht;
  • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring als junior, maximaal €3591,- (schaal 8) of als senior, maximaal €4048,- (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 17% boven op je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een laptop en mobiele telefoon van de zaak en een reiskostenregeling;
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 15 minuten lopen van station Utrecht CS en de mogelijkheid om deels thuis te werken.

Inlichtingen & sollicitatie:
Voel je je aangesproken door deze afwisselende baan, maar wil je eerst nog meer informatie dan kun je contact opnemen met Alexander Roos, coördinator Marketing & Communicatie, telefoonnummer 06 24 88 64 08. Jouw sollicitatie kun je vóór 24 oktober richten, per e-mail, aan Het Utrechts Archief, Anne-Marie van Vliet, HR-adviseur, onder vermelding van “contentmaker”. E-Mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 29 oktober en de tweede ronde gesprekken op 8 november. Een schrijftest en het uitwerken van een activiteit zijn onderdeel van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.