Historici.nl

Gepubliceerd op 10-04-2019

Het Utrechts Archief – Publieksmedewerker

Vind jij het een uitdaging om bezoekers van de Expo van Het Utrechts Archief op een informatieve en gastvrije wijze van dienst te zijn? Ben je communicatief en representatief én goed op de hoogte van de historie, maar ook van de actualiteit van de stad Utrecht? Kom dan ons team Publieksprogrammering versterken bij Het Utrechts Archief.

Over Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, als die van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in Het Utrechts Archief Expo in het Museumkwartier.

Wij zoeken een

Publieksmedewerker

Als Publieksmedewerker ontvang je alle bezoekers bij Het Utrechts Archief Expo. Op onze locatie in het Museumkwartier van Utrecht worden tentoonstellingen georganiseerd, workshops en lezingen gegeven en schoolklassen ontvangen. Het eerste weekend van oktober opent onze gloednieuwe vaste expositie over de stad en provincie Utrecht! Naast de kaartverkoop zoek je de bezoekers op en verzorg je korte rondleidingen, begeleid je workshops en werk je mee aan de activiteiten. Kortom, jouw bijdrage is onmisbaar voor een fijn en boeiend bezoek aan de exposities en evenementen van Het Utrechts Archief.

Wat ga je doen?

  • jij staat klaar voor de bezoekers en beantwoordt graag alle vragen. Jij zorgt dat iedereen zich welkom voelt;
  • jij verzorgt de kaartverkoop en verkoop uit de winkel, dit in combinatie met andere service-verlenende activiteiten die je achter de receptiebalie verricht. Bij doordeweekse diensten verzorg je ook de telefonie van de organisatie;
  • jij zorgt dat alles op orde is om de bezoekers te ontvangen, daarvoor start en controleer je de exhibits, controleer je de zalen en sanitaire voorzieningen en doet wanneer nodig een kleine interventie;
  • jij richt samen met collega’s de zalen in bij activiteiten en zorgt dat er hapjes en drankjes klaar staan bij activiteiten;
  • jij begeleidt workshops voor kinderen, volwassenen en ouderen en neemt de bezoekers mee met flitsrondleidingen.

Wat vragen we van je?

  • je hebt mbo-niveau en spreekt Nederlands en Engels;
  • je bent een liefhebber van geschiedenis en dan vooral van het verleden van Utrecht. Je gaat graag naar musea;
  • je bent bereid om een cursus Bedrijfshulpverlening te volgen. Ben je al in het bezit van een BHV-diploma dan is dat natuurlijk een pre!
  • wij zijn ook in het weekend open, regelmatig ’s avonds en altijd open tijdens de schoolvakanties. Jij bent voor 8 tot 16 uur per week beschikbaar, flexibel en werkt graag in het weekend, avond, tijdens schoolvakanties en nu en dan een feestdag en bent bereid in te springen bij verlof en ziekte van collega’s;
  • jij durft, bent proactief, communicatief en representatief.

Het Utrechts Archief wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je onder andere ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. En die verwelkomen we.

Overige informatie en sollicitatie:
Er is sprake van een payroll-constructie maximaal in salarisschaal 3 (maximaal € 2.342,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Bernadine Ypma, Afdelingshoofd Publiek en presentatie / adjunct-directeur. Je kunt je sollicitatie via e-mail voor 24 april aan Bernadine Ypma via b.ypma@hetutrechtsarchief.nl.

Planning van de gesprekken:
Wij ontvangen je reactie in de vorm van een motivatiebrief en cv graag voor 24 april 2019. Gesprekken zijn gepland op 7 mei.

www.hetutrechtsarchief.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.