Historici.nl

Gepubliceerd op 17-03-2022

Het Utrechts Archief – Rondleider/museumdocent

Heb jij een passie voor cultureel erfgoed? En ben je goed op de hoogte van de geschiedenis én de actualiteit van de stad Utrecht? Ben jij communicatief en representatief? En haal jij energie uit het verwelkomen en begeleiden van museumbezoekers? Kom dan het team Publieksprogrammering versterken bij Het Utrechts Archief.

Het Utrechts Archief is het geheugen van Utrecht. In onze Expo, te vinden in het Museumkwartier van Utrecht, organiseren we tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en educatieve programma’s, om de geschiedenis van de stad voor iedereen toegankelijk te maken. Ons team van publieksmedewerkers ontvangt de bezoekers in onze Expo.

Wat ga je doen?

  • Je bent inzetbaar voor (privé)rondleidingen aan volwassenen, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Tijdens je diensten als museumdocent ontvang en begeleid je schoolklassen en ga je met de leerlingen in gesprek. Het gaat voornamelijk om groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs.
  • Je voert werkzaamheden uit ter voorbereiding of afsluiting van een schoolbezoek. Denk daarbij aan objecten klaarzetten, opdrachten klaarleggen en achteraf opruimen zodat de ruimtes weer netjes achtergelaten worden;
  • Een schoolbezoek verzorg je samen met een educatievrijwilliger; jij bent de eindverantwoordelijke tijdens de les.

 

Wat vragen we van je?

  • Je bent een liefhebber van cultureel erfgoed en dan vooral van het verleden van Utrecht. Je gaat graag naar musea en hebt affiniteit met (cultuur/erfgoed) onderwijs;
  • Je bent communicatief vaardig en representatief, je haalt er plezier uit mensen gastvrij te verwelkomen en vindt het leuk om voor groepen te staan tijdens rondleidingen en educatieve programma’s.
  • Kennis van de I ASK methode waar we mee werken is een pré;
  • Je spreekt Nederlands en Engels, andere talen zijn een pré;
  • Je bent flexibel beschikbaar, inclusief weekenden, ‘s avonds en op feestdagen. Het aantal uur in deze functie is afwisselend en bespreekbaar. Er zijn geen vaste dagen of momenten voor groepsbezoeken en jouw beschikbaarheid gaat altijd in goed overleg;
  • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio Utrecht.

 

Overige informatie en solliciteren

Het Utrechts Archief wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je onder andere ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. En die verwelkomen we.

Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2529,- (schaal 3) bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens de cao SGO

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lieneke Westerink, Coördinator Publieksprogrammering: l.westerink@hetutrechtsarchief.nl of 030 286 6682 (ma t/m do).

Wij ontvangen je sollicitatie graag in de vorm van een motivatiebrief en CV. Je kunt deze via e-mail vóór 28 maart 2022 richten aan: Anne-Marie van Vliet, P&O adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl

Gesprekken staan gepland op donderdag 31 maart of maandag 4 april. Inwerken zal plaatsvinden op dinsdag 12 april 2022.

 

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.