Historici.nl

Gepubliceerd op 14-10-2021

Het Utrechts Archief: Vakspecialist Educatie (PO/VO)

Het Utrechts Archief verwerft en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis, om ze beschikbaar te stellen aan het publiek. We verbinden de inwoners van de stad en provincie door gezamenlijk het verhaal van de Utrechtse geschiedenis te vertellen. We bieden een aantrekkelijk publieksprogramma en innovatieve digitale dienstverlening. Het Utrechts Archief is een toonaangevend expertisecentrum voor informatiebeheer en deskundig partner voor instellingen en overheden in de regio Utrecht.

Het Utrechts Archief vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil daarom in zijn organisatie iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond en met of zonder arbeidsbeperking. Onze kernwaarden zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk.

Wij zoeken een

Vakspecialist Educatie (PO/VO)

24 uur per week

Gaat jouw hart sneller kloppen van de geschiedenis én de toekomst van Utrecht? En zit jouw kracht in het enthousiast (laten) beleven van die verhalen en op deze manier het archief toegankelijk maken voor kinderen en jongeren?

Wij zoeken een collega die oog heeft voor en kennis van trends en ontwikkelingen binnen het educatieve werkveld, onderwijs en cultuureducatie. Daarbij ontwikkel je educatieve producten en diensten en voert deze uit op basis van de vraag. Je begeleidt en coördineert een groep freelance educatoren die jou ondersteunen tijdens de groepsbezoeken aan Het Utrechts Archief.

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met het (door)ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor, door en met het primair en voortgezet onderwijs;
 • Je maakt hierbij gebruik van innovatieve onderwijsvormen; zowel uit archiefeducatie als uit andere disciplines;
 • Samen met de vakspecialist educatie hoger onderwijs bouw je aan het educatieprogramma van Het Utrechts Archief (HUA) en draag je bij aan de groei in het aantal bezoekers en bezoekerswaardering.

Wat vragen we van je?

 • Een HBO opleiding op het gebied van (geschiedenis)onderwijs;
 • Je hebt affiniteit met archiefonderzoek;
 • Ervaring met lesgeven aan basisonderwijs en het schrijven van educatief materiaal, ook in digitale vorm;
 • Je bent een netwerker, hebt ervaring met projectmatig werken en een klant- en resultaatgerichte instelling;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kan goed presenteren. Je bent in staat om feedback te gebruiken om te groeien en bent innovatief en nieuwsgierig;
 • Bereidheid om als nodig ’s avonds en in het weekend te werken.

Wat bieden we jou?

 • Een functie in een dynamische en op innovatie gerichte organisatie;
 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring als junior, maximaal €3591,- (schaal 8) of als senior, maximaal €4048,- (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek binnen cao SGO;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 17% boven op je maandsalaris, een laptop en mobiele telefoon van de zaak en een reiskostenregeling;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
 • Een werkplek op 15 minuten lopen van station Utrecht CS en de mogelijkheid om deels thuis te werken.

Inlichtingen en sollicitatie:
Voel je je aangesproken door deze afwisselende baan, maar wil je eerst nog meer informatie krijgen. dan kun je contact opnemen met Karen Wegereef, Afdelingshoofd Publiek en presentatie, telefoonnummer: 06-39 84 52 06

Je kunt je sollicitatie via e-mail vóór 1 november 2021 richten aan: Anne-Marie van Vliet, P&O adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl.

Planning van de gesprekken:
Wij ontvangen je motivatiebrief en CV graag voor 1 november 2021. De eerste gespreksronde is gepland op dinsdagmiddag 9 november a.s., de tweede gespreksronde op maandagmiddag 15 november.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.