Historici.nl

Gepubliceerd op 08-01-2018

Historicus

Het opleiden van mannen en vrouwen tot professionele en gemotiveerde officieren: dat is het doel van de Nederlandse Defensie Academie. En we verrichten wetenschappelijk onderzoek op militaire aandachtsgebieden voor kennisontwikkeling, onderwijs en beleidsadvisering. Als gedreven historicus met interesse voor militaire zaken, versterk jij ons team binnen de wetenschappelijke bibliotheek.

Als ervaren contemporain historicus bij het Nederlands Instituut Militaire Historie doe je fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de militaire geschiedenis van Nederland. In eerste instantie vooral naar de Nederlandse deelname aan internationale missies.

Naast interesse in het militaire optreden, heb je zeker ook belangstelling voor de brede nationale en internationale context van dit optreden. En voor de verhouding tussen de krijgsmacht en de samenleving. Kortom, je hebt een moderne visie op militaire geschiedenis.

Functie-eisen:

  • Je hebt een proefschrift geschreven over een contemporain historisch onderwerp, het liefst met raakvlakken met de militaire geschiedenis.
  • Je hebt aantoonbare interesse in militaire geschiedenis.
  • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een flexibele instelling.
  • Je bezit een groot analytisch vermogen.
  • Je kunt goed zelfstandig werken, ook onder druk.
  • Je spreekt en schrijft zeer goed Nederlands en Engels.

Hier is meer informatie te vinden.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.