Historici.nl

Gepubliceerd op 05-09-2022

Historisch Centrum Leeuwarden Coördinator Dienstverlening en Educatie

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is onderdeel van de dienst Fysiek Domein. Het is de wettelijke archiefbewaarplaats van de gemeente Leeuwarden. Het HCL profileert zich actief als het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Het HCL beheert archieven van de gemeente Leeuwarden en rechtsvoorgangers, van particuliere instellingen (zoals kerken, bedrijven, verenigingen) en van particulieren. Ook beschikt het over een grote collectie foto’s, kaarten, tekeningen, kranten en audio- visueel materiaal. Veel daarvan is digitaal beschikbaar via internet.

Het HCL treedt actief naar buiten bijvoorbeeld via tentoonstellingen en educatieve activiteiten voor het onderwijs. Het HCL beheert verder de gemeentelijke kunstcollectie, de bekende Leeuwarder toren de Oldehove en het Pier Pander Museum.

Het HCL telt ongeveer 25 medewerkers (en ongeveer 120 vrijwilligers), verdeeld in twee teams: Historische Informatie (de frontoffice) en Behouden & Bewerken (de backoffice).

Voor het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) zijn wij op zoek naar een Coördinator Dienstverlening en Educatie voor 36 uur per week. Ga jij binnen het Historisch Centrum Leeuwarden, HET centrum voor de historie van Leeuwarden en omgeving, de dienstverlening op een hoger plan zetten?

Coördinator Dienstverlening en Educatie

36 uur per week

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met de coördinatie van het team Historische Informatie (frontoffice), bestaande uit acht medewerkers en enkele tientallen vrijwilligers. Je coördineert, ondersteunt en delegeert, maar je bent zelf ook werkzaam in de frontoffice. De belangrijkste taakvelden van dit team zijn: studiezaal, receptie, website, social media, exposities, educatie, activiteiten, publicaties, pr en beheer Oldehove. Als MT-lid participeer je in de beleidsontwikkeling en ondersteun je de bedrijfsvoering.

Als coördinator zet je de lijnen uit voor het team:

  • Je bepaalt mede de doelstellingen en monitort werkprocessen;
  • Je stuurt medewerkers van het team aan en bent coach op het persoonlijke en professionele vlak;
  • Je zorgt ervoor dat de blik naar buiten is gericht;
  • Je bedenkt onderwerpen voor lezingen, (historische) activiteiten, educatie en tentoonstellingen en helpt daarmee het HCL op de kaart zetten;
  • Je stimuleert samenwerking binnen de eigen organisatie, met partners en instellingen buiten de gemeente;
  • Je bent een belangrijke ambassadeur voor het HCL en weet door je resultaten een groot publiek aan de instelling te binden;
  • Je vertegenwoordigt het HCL mede in diverse historische overlegorganen.

Wat vragen wij?
Wij zoeken een nieuwe collega met HBO/WO werk- en denkniveau, met een relevante afgeronde opleiding zoals geschiedenis, kunstgeschiedenis of museologie. Kennis van archivistiek vormt een pre. Je hebt een passie voor erfgoed en (lokale) historie. Daarnaast kun je goed met mensen omgaan en beschik je over empathisch vermogen. Met je natuurlijke flair weet je gemakkelijk mensen aan je te binden. Je bent organisatorisch sterk en flexibel ingesteld. Dit betekent dat je af en toe ook beschikbaar bent in de weekenden en avonduren. Je beschikt over redactionele vaardigheden. Je bent zakelijk én creatief. Je bent stressbestendig en niet te beroerd om je mouwen op te stropen. Je beschikt over een netwerk in de Leeuwarder en Friese samenleving en weet wat er speelt. Gevoel voor marketing en PR speelt ook een belangrijke rol. En ook niet onbelangrijk: je bent een echte teamspeler! Kennis van de Friese taal strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij?
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.671,- (schaal 10, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto op basis van een 36-urige werkweek. Wij bieden eerst een contract voor de duur van één jaar, als de samenwerking van beide kanten goed bevalt bieden we je bij verlenging een vast contract.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling
Enthousiast geworden? Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 13 september 2022.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Meindert Seffinga, Sectormanager HCL via 058-751 2532.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma,

Adviseur Werving & Selectie via 06 501 932 85 of wervingenselectie@leeuwarden.nl.
De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.