Historici.nl

Gepubliceerd op 23-02-2022

Historisch Centrum Limburg – coördinator digitalisering

het Historisch Centrum Limburg in het kort

Het Historisch Centrum Limburg (HCL) is een openbare archieforganisatie op basis van een wettelijke Gemeenschappelijke Regeling tussen de Rijksoverheid en de gemeenten Maastricht en Heerlen. Daarnaast zijn diverse gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, de provincie Limburg en het Waterschap Limburg voor hun archiefbeheer en informatie-dienstverlening naar het publiek bij het HCL aangesloten.*

Het HCL bezit grote historische collecties, archieven, prenten, foto’s, films en boeken over de geschiedenis van Limburg. Die collecties worden breed gebruikt voor raadpleging, onderzoek, educatie en cultuurbeleving. Het HCL beschikt over een tweetal locaties. Beide locaties beschikken over een studiezaal en meerdere archiefdepots. Eén locatie is gelegen in het centrum van Maastricht, de ander in het centrum van Heerlen.

Het HCL wil de collectie aan een breed publiek digitaal beschikbaar stellen. Om dit te realiseren dient het online aanbod van gedigitaliseerd materiaal flink uitgebreid worden. Daarom richt het HCL op de locatie in Maastricht een scanstraat in. Het op deze schaal digitaliseren van de collectie op locatie is een nieuw proces voor het HCL.

Ter versterking van de afdeling Archieven & Collecties zijn wij op zoek naar een:

 

Coördinator Digitalisering (1,0 fte)

Als coördinator Digitalisering ben je verantwoordelijk voor het implementeren en aansturen van het digitaliseringsproces. Je bent intern en extern het aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van digitalisering. Je draagt zorg voor het opstellen van de planning, bewaakt de kwaliteitseisen en stuurt op het behalen van resultaten. Je beoordeelt meetresultaten en je bent in staat eenvoudige afstellingen van de scanapparatuur uit te voeren. Daarnaast verzorg je de dagelijkse aansturing van het team digitalisering.

Als coördinator Digitalisering maak je deel uit van de afdeling Archieven & Collecties. Je standplaats is Maastricht.

Dit ga je doen:

  • Implementeren, begeleiden en coördineren van het digitaliseringsproces;
  • Coördineren van de digitaliseringswerkzaamheden;
  • Opstellen en doorontwikkelen van kwaliteitseisen en richtlijnen op het gebied van digitalisering;
  • Opstellen en bewaken van de planning;
  • Afstemming met de medewerker restauratie en conservering;
  • Adviseren over digitaliseringsbeleid;
  • Implementeren, begeleiden en coördineren van scanning on demand;
  • Onderhouden contact leveranciers;
  • Uitvoeren van kwaliteitscontroles binnen het digitaliseringsproces;
  • Uitvoeren steekproeven en opstellen rapportages ten aanzien van te digitaliseren materiaal.

Dit breng je mee:

Je hebt aantoonbare ervaring met digitaliseringsprojecten en je bent bekend met kwaliteitseisen en richtlijnen op dit gebied. Je beschikt over een hbo-werkniveau en je hebt kennis van ICT-toepassingen. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring in een coördinerende functie en ben je praktisch en oplossingsgericht ingesteld. Je hebt affiniteit met erfgoed en archieven in het bijzonder.

Wij bieden

Bij het HCL vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 1 fte. In eerste instantie is er sprake van een tijdelijk dienstverband van een jaar met de intentie om bij goed functioneren over te gaan naar een vast dienstverband.

Het salaris wordt ingepast in schaal 9 (€ 2865 – € 4208) afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Het Historisch Centrum Limburg volgt de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO) en sluit daarbij zoveel mogelijk aan op de lokale regelingen van de gemeente Maastricht.

 

Hebben wij je interesse gewekt?

Wil je reageren dan ontvangen we jouw reactie graag uiterlijk 22 maart 2022.

Je kunt je sollicitatiebrief met cv richten aan de directeur van het HCL, Lita Wiggers. Dat kan per e-mail naar secretariaat@rhcl.nl of schriftelijk naar Sint Pieterstraat 7, 6211 JM Maastricht. Vergeet niet het vacaturenummer 2022/001 te vermelden.

Eerst meer weten?

Voor nadere informatie omtrent deze vacature neem je vrijblijvend contact op met Rick van Velden, hoofd Archieven & Collecties, via vanvelden@rhcl.nl. Klik hier voor de vacature op de website van het HCL.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het HCL wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en jouw bijdrage aan ons team.

 

* Bij het HCL zijn ook aangesloten de gemeenten Beekdaelen (deels), Eijsden-Margraten, Brunssum, Gulpen- Wittem, Landgraaf, Meerssen, Simpelveld, Valkenburg a/d Geul, Vaals, Voerendaal en de Gemeenschappelijke Regelingen ISD BOL, ISD Kompas, GGD Zuid Limburg, Veiligheidsregio, Kredietbank Limburg, en Het Gegevenshuis.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.