Historici.nl

Gepubliceerd op 02-05-2018

Historisch Nieuwsblad – Zomerstagiair

Historisch Nieuwsblad is hét toonaangevende geschiedenismagazine van Nederland. Al meer dan 25 jaar staat Historisch Nieuwsblad voor diepgravende artikelen die altijd de onderste steen boven halen. Nooit zwart-wit en altijd genuanceerd. Onderzoekend en eigenwijs.

Het tijdschrift, dat maandelijks verschijnt, bericht over alle historische periodes van de Oudheid tot en met de twintigste eeuw. Als een van de weinige geschiedenisbladen biedt Historisch Nieuwsblad bovendien veel aandacht aan Nederlandse geschiedenis.

De redactie van Historisch Nieuwsblad en Maarten! heeft plaats voor een:

Stagiair in de zomermaanden (32 uur)

(juni tot en met augustus 2018)

Als stagiair draai je volop mee in de redactie. Je bent nauw betrokken bij de productie van beide tijdschriften, maar ook bij andere aan de bladen gerelateerde activiteiten. Je stelt de agenda in Historisch Nieuwsblad samen, je interviewt auteurs uit binnen- en buitenland voor artikelen op de website en je bent het aanspreekpunt van de redactie. Maar ook dagen we je uit mee te denken over de inhoud van het blad, onderhoud je onze social mediakanalen en ga je mee naar onze evenementen.

Tijdens deze stage doe je werkervaring op in een dynamisch werkveld en maak je deel uit van een klein team binnen een grotere uitgeverij. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.

Wat wij vragen

  • Je bent masterstudent (of gevorderd bachelorstudent) geschiedenis of een aanverwante studie.
  • Je bent van juni tot en met augustus vier dagen in de week beschikbaar voor de stage.
  • Je bent nauwgezet en nieuwsgierig.
  • Je bent sociaal vaardig en organisatorisch handig.
  • Ervaring met schrijven voor een breder publiek is een pre.
  • Journalistieke en/of redactionele ervaring is een pre.

Mocht je aan dit profiel voldoen en interesse hebben in deze stage, mail dan een motivatiebrief met CV naar Anne Burgers: aburgers@historischnieuwsblad.nl.

www.historischnieuwsblad.nl

Stagevacature: stagiair Historisch Nieuwsblad
Door Redactie Historici.nl
Stagevacature: Redactiestage bij Maarten!
Door Redactie Historici.nl
Historisch Nieuwsblad – (Online) Redacteur
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.