Historici.nl

Gepubliceerd op 16-12-2019

Holland Festival: Stagiair(e)s Pers & Publiciteit

Het Holland Festival in Amsterdam zoekt twee Stagiair(e)s Pers & Publiciteit voor 0,6/0,8 – 1 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 10-01-2020


Het Holland Festival is sinds 1947 het festival voor de internationale podiumkunsten in Nederland. Dankzij het Holland Festival worden internationaal geroemde voorstellingen op het gebied van opera, theater, dans en muziek naar Amsterdam gehaald die anders aan Nederland voorbij zouden gaan. Het is een toonaangevend festival dat met het Edinburgh International Festival, de Wiener Festwochen en het festival d’ Avignon tot de belangrijkste Europese festivals wordt gerekend.

Het Holland Festival is per 1 februari 2020 op zoek naar twee communicatief vaardige

Stagiair(e)s Pers & Publiciteit

0,6/0,8 – 1 fte

Het festival wordt ondersteund door een doortastend communicatieteam: een energieke combinatie van een ervaren marketeer, vormgever, ticketingcoördinator, tekstschrijver, archivaris en perschef, aangestuurd door het hoofd Communicatie & Marketing. Voor alle medewerkers geldt: dit is een fantastische plek om te werken, en dat voel je. Je werkt hard mee in een enthousiasmerend team. Kortom: een stageplek die je niet gauw vergeet en waar je ervaring opdoet waar je de rest van je carrière wat aan hebt.

De stagiair Pers & Publiciteit houdt zich onder meer bezig met het genereren van vrije publiciteit: het samenstellen en verspreiden van persmateriaal, het verwerken van de accreditaties en het creëren van publiciteit in de geschreven media, rtv en online.

In eerste instantie assisteer je de perschef en verricht je werkzaamheden voor de afdeling Communicatie & Marketing. Daarnaast is er ruimte voor een onderzoek: een onderwerp kan in overleg worden bepaald.

Wij zoeken twee communicatief vaardige stagiairs, die zelfstandig kunnen werken, initiatief tonen, niet terugdeinzen voor een pittig werkklimaat en graag de handen uit de mouwen steken. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel. Studierichting: Journalistiek, Communicatie, Media en Cultuur, Media en Informatie, Algemene Cultuurwetenschappen, Theaterwetenschap, Muziekwetenschappen, Europese Studies of een verwante studie. De stageperiode is van 1 februari tot en met 10 juli 2020. Van 1 februari tot 1 mei behelst de stage 28 tot 32 uur per week en van 1 mei tot 10 juli is de stage voltijds.

Wij bieden een inspirerende, leerzame en hectische werkomgeving. Ons kantoor is gevestigd in het Muziekgebouw (aan ’t IJ) in Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt € 450,- per maand voor 5 dagen in de week.

Sollicitaties voorzien van motivatie en curriculum vitae kun je sturen aan Holland Festival – An De Ridder, Perschef, an.de.ridder@hollandfestival.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met An De Ridder, telefoon (020) 788 21 37.

De stagiair(e)s vallen onder de afdeling Communicatie & Marketing.

Solliciteer!

Holland Festival: Stagiair(e) Archief
Door Redactie Historici.nl
Museumtijdschrift: Stagiair(e) Redactie
Door Redactie Historici.nl
Museum No Hero: Stagiair(e) Tentoonstellingen
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.