Historici.nl

Gepubliceerd op 15-02-2023

Hoofd Educatie en Toegankelijkheid – Verzetsmuseum Amsterdam

Wil jij ervoor zorgen dat jaarlijks 25.000 leerlingen overtuigd worden van het belang van democratie? Kun jij prikkelende educatieve programma’s ontwikkelen waar leerlingen en docenten enthousiast over zijn? Vind je het leuk om zelf voor een groep te staan als een museumdocent uitvalt? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Verzetsmuseum Amsterdam belicht de ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit verschillende perspectieven, waardoor bezoekers worden aangezet tot nadenken. Ook de toenmalige koloniën en het verzet tegen Nederland als koloniale onderdrukker komen aan bod, vooral in een in 2024 te openen nieuwe afdeling. Het museum heeft educatieve programma’s voor verschillende doelgroepen, een vaste kinderafdeling – Verzetsmuseum Junior – en een reizende variant daarvan. Ook online is het museum actief. In december 2022 is het museum na een sluiting totaal vernieuwd heropend en volledig zelfstandig toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Nieuwe educatieve programma’s zijn in ontwikkeling.

Na vele jaren gaat ons Hoofd Educatie en Toegankelijkheid ons verlaten en zoeken wij een opvolger.

Het Hoofd educatie en toegankelijkheid

  • Maakt deel uit van het managementteam dat het inhoudelijke beleid van het museum bepaalt
  • Geeft leiding aan de educatieve dienst van drie medewerkers, stagiaires en ca. 60 vrijwillige museumdocenten
  • Is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe educatieve programma’s en de toegankelijkheid van het museum voor mensen met beperkingen
  • Is verantwoordelijk voor werving, scholing en voortdurende bijscholing van het educatieteam
  • Is verantwoordelijk voor de promotie en boekingen van de educatieve programma’s
  • Is een uitstekende, stressbestendige, organisator
  • Kan medewerkers, stagiaires en vrijwilligers motiveren en stimuleren
  • Heeft overzicht; is creatief, digitaal vaardig en heeft een uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands
  • Heeft belangstelling voor, en bij voorkeur kennis van, de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog
  • Heeft een academisch denkniveau en ruime ervaring in een soortgelijke functie.

Geboden wordt een functie voor 0,8 fte, salariëring volgens regeling gemeente Amsterdam, schaal 10. Bij aanvang minimaal € 3.952,- (schaal 10.6) en maximaal € 4.384,- (schaal 10.9) per maand bij volledig dienstverband van 38 uur per week. Aanstelling voor periode van een jaar met mogelijkheid tot daarna een vast dienstverband.

Reactie ontvangen wij graag uiterlijk 2 maart via info@verzetsmuseum.org. Ook eventuele vragen over de functie ontvangen wij graag via dit mailadres.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 en 7 maart.

Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit van ons team versterkt.

Solliciteer!

Verzetsmuseum Amsterdam: Medewerker Marketing
Door Redactie Historici.nl
Verzetsmuseum Amsterdam: Medewerker Educatie
Door Redactie Historici.nl
Nederlands Openluchtmuseum – |Hoofd Educatie
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.