Historici.nl

Gepubliceerd op 08-05-2018

Hoofd Onderzoeksondersteuning Geesteswetenschappen (0,8 – 1,0 fte)

Functie
Vanwege het vertrek van het huidige hoofd zijn we op zoek naar een hoofd van de keten Onderzoeksondersteuning bij de faculteit Geesteswetenschappen. Bij deze faculteit werken gedreven en initiatiefrijke medewerkers in onderwijs, onderzoek of bedrijfsvoering. De kernwaarden binnen de bedrijfsvoering zijn vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid. Wij zoeken een inspirerende leidinggevende die staat voor deze kernwaarden. We zijn op zoek naar een professional die thuis is in het onderzoek en de ondersteunende processen, een visie heeft op de ontwikkelingen in de 2e en 3e geldstroom en de verwerving van projecten optimaliseert. Samen met je team, de leiding van de faculteit en andere collega’s binnen de Universiteit Utrecht geef je hier sturing en uitvoering aan.

Taken
Je geeft leiding aan de keten (12 fte) die bestaat uit de facultaire PhD mentor, onderzoekscoördinatoren (die door een teamleider geleid worden) en als meewerkend voorvrouw/-man aan de medewerkers van het facultaire Research Support Office (RSO). Naast dat je vanuit die positie onderzoekers adviseert bij aanvragen, vertegenwoordig je de faculteit in het universitaire RSO netwerk en coördineer je de RSO activiteiten van het strategisch thema Institutions for Open Societies waarvan de faculteit penvoerder is.

Je draagt zorg voor een facultaire visie op de verwerving van onderzoeksprojecten uit de 2e en 3e geldstroom. Die visie ontwikkel je als gesprekspartner (van onderzoekers, facultaire bestuurders en collega’s uit faculteit en universiteit) en door zicht te houden op ontwikkelingen binnen Nederland en Europa (NWO, NWA, EU, etc.). Vanuit die visie formuleer je beleidsvoorstellen voor een optimale verwerving van projecten. Binnen de faculteit werk je nauw samen met beleidsmedewerkers onderzoek (die in een andere keten werkzaam zijn). Door integrale samenwerking met collega ketenhoofden, met wie je samen een MT vormt, optimaliseer je processen die vaak je eigen keten overstijgen. Je rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering.

Profiel
Je beschikt over een combinatie van ervaring in leidinggeven en deskundigheid in het begeleiden van aanvragen in de 2e en 3e geldstroom en van onderzoeksvalorisatie. Vanzelfsprekend ben je thuis in de juridische en financiële aspecten van extern gefinancierd academisch onderzoek, de financiële interactie met de 1e geldstroom en het opstellen en beoordelen van overeenkomsten. Je hebt een afgeronde academische opleiding op masterniveau en ervaring als onderzoeker (waarbij een afgeronde promotie een pré is).

Als ervaren leidinggevende van professionals creëer je een veilige en stimulerende werkomgeving. Medewerkers geef je veel verantwoordelijkheid en vertrouwen in een goede balans tussen sturing en ruimte. Op een coachende manier zorg je voor samenwerking, ontwikkeling en creativiteit in het team waarbij je oog hebt voor continue verbetering.

Je denkt analytisch, handelt strategisch en richt je blik naar buiten waardoor je goed op de hoogte bent van internationale ontwikkelingen in het academische onderzoek. Je vertoont een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit en weet verbinding te leggen tussen de keten Onderzoeksondersteuning en onderzoekers, departementen, beleidsmedewerkers en andere ketens. Je behartigt de belangen van onderzoek zonder die van de organisatie uit het oog te verliezen. Je bent een netwerker en een stevige professionele gesprekspartner die zorgt voor draagvlak en afstemming. Daarnaast beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkings­vaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Aanbod
Wij bieden een functie aan voor 0,8 – 1,0 fte (o.b.v. 38 uur per week). Het betreft een dienstverband voor een jaar. Bij goed functioneren hebben we de intentie om na dat jaar een dienstverband voor onbepaalde tijd te bieden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van je ervaring en expertise – maximaal € 5.861,- bruto per maand (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun onderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. De focus ligt universiteitsbreed op Institutions for Open Societies , Dynamics of Youth, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Aanvullende informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met dr. ir. Rob Grift, directeur bedrijfsvoering, via R.E.Grift@uu.nl (gelieve je sollicitatie niet naar dit adres te mailen, deze wordt dan niet in behandeling genomen).

Solliciteren
Herken je jezelf in het bovenstaande profiel dan nodigen wij je graag uit te solliciteren met een sollicitatiebrief en een cv. Een assessment en het opvragen van referenties kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren kan tot en met 21 mei 2018, via website van de Universiteit Utrecht.

De eerste gesprekken met kandidaten zullen plaatsvinden op 31 mei in de middag. De tweede ronde gesprekken is op een nog nader te bepalen datum in juni.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.