Historici.nl

Gepubliceerd op 11-03-2020

Hôtes Culture: Ontvangstbegeleider Anne Frank Huis

Hôtes Culture in Amsterdam zoekt Ontvangstbegeleiders Anne Frank Huis voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen | Sluitingsdatum: 22-03-2020De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. Onderdelen van de afdeling museum zijn de publieksdienst, museumwinkel, museumcafé, Bezoekersservice en Groepsontvangsten.

De afdeling Groepsontvangsten van het museum is verantwoordelijk voor een goede ontvangst van (school-)groepen en het uitvoeren van educatieve en publieksprogramma’s. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste

Ontvangstbegeleiders Anne Frank Huis

nader te bepalen aantal uur

Als ontvangstbegeleider geef je inleidende programma’s voor individuele bezoekers en groepen. Ter voorbereiding op het museumbezoek informeer jij deze bezoekers over de geschiedenis van Anne Frank en de onderduikperiode in het Achterhuis.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent op de hoogte van de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.
 • Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent ervaren met spreken voor groepen en/of bereid hierin te groeien.
 • Je bent klantgericht en representatief.
 • Je bent stressbestendig en kunt effectief blijven presteren onder tijdsdruk en binnen de hectiek van het museum.
 • Je bent tijdens de weekenden en schoolvakanties overdag en ’s avonds beschikbaar. Op werkdagen voornamelijk einde middag en in de avonduren; indien nodig ook inzetbaar overdag.
 • Je kunt goed en boeiend een verhaal vertellen.
 • Je kunt je goed uitdrukken in het Nederlands en Engels (een derde taal is een pre).

Wat mag je verwachten van ons?

 • Een marktconform salaris van € 12,86 bruto per uur.
 • Een eindejaarsuitkering van 6,3%.
 • Een uitdagende functie vol afwisseling binnen een collegiaal team.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 13 en week 14. Het tweede gesprek zal bestaan uit een assessment. Kandidaten die worden voorgedragen dienen een pitch te houden van tien minuten in het Engels over één van de acht onderduikers dan wel de vier helpers.

Solliciteren kan tot en met zondag 22 maart 2020.

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV, met als onderwerp ‘Vacature Ontvangstbegeleider Anne Frank’ naar solliciteren@hotesculture.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.