Historici.nl

Gepubliceerd op 01-02-2022

Hôtes Culture Publieksbegeleiders voor de Anne Frank Stichting

Heb jij een sterke affiniteit met de museale sector? Lijkt het jou fantastisch om dagelijks mensen vanuit de hele wereld te verwelkomen? Hou je van aanpakken en weet jij als geen ander contact met mensen te leggen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn Hôtes Culture, een jong en dynamisch bedrijf met een liefde voor de culturele sector. We zetten medewerkers in bij diverse opdrachtgevers binnen de culturele sector voor de verzorging van publieksactiviteiten.

Momenteel zijn wij voor de Anne Frank Stichting op zoek naar

Publieksbegeleiders

16 tot 32 uur per week

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. Er werkt dagelijks een groot team op verschillende afdelingen, zoals het museum, het museumcafé, de bezoekersservice en groepsontvangsten, om dit samen te faciliteren.

Wat mag je verwachten?
Als publieksbegeleider in het museum zorg je voor de gastvrije ontvangst van de bezoekers, maar let je ook op de doorstroom en de veiligheid. Je voert tijdens jouw werkdag verschillende werkzaamheden uit. Zo hou je toezicht in de verschillende ruimtes, het uitdelen van de audiotour of ben je buiten verantwoordelijk voor de controle van tickets. Daarnaast zal je af en toe in het museumcafé worden ingezet.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent klantgericht en representatief;
 • Je bent pro-actief en werkt graag in een team maar kan ook zelfstandig werken;
 • Je bent stressbestendig en kunt effectief blijven presteren onder tijdsdruk en binnen de hectiek van het museum;
 • Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent flexibel inzetbaar op verschillende dagen en tijden, ook in de vakanties;
 • Voor het café is horeca-ervaring een pre.

Wat mag je verwachten van ons?

 • Een marktconform salaris van € 12,86 bruto per uur;
 • Een eindejaarsuitkering van 6,3%;
 • Een uitdagende functie vol afwisseling in een bijzonder, indrukwekkend en dynamisch museum in hartje centrum Amsterdam;
 • Mogelijkheden om door te groeien;
 • Begeleiding en training van professionals binnen de afdeling Groepsontvangsten;
 • Je komt te werken bij Hôtes Culture, hét uitzendbureau in de culturele sector en daardoor kun je in verschillende musea aan de slag als je dat wilt.

Enthousiast geworden?
Stuur dan jouw motivatiebrief en CV, met als onderwerp ‘Publieksbegeleider Anne Frank Stichting’ naar solliciteren@hotesculture.nl. Solliciteren kan tot en met 28 februari 2022.

Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan zeker contact met ons op via 020-2142333, we spreken je graag.

Kennismakingsgesprekken voor deze functie vinden plaats in februari. De kennismaking zal interactief van opzet zijn. Onderdeel van de kennismaking is een assessment.

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen van verschillende genders en met verschillende achtergronden in studie, afkomst, cultuur en leeftijd worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.