Historici.nl

Gepubliceerd op 25-08-2020

Huygens ING-KNAW Research Data Manager

Voor de afdeling Digitaal Databeheer zoekt het Huygens ING per direct een Research Data Manager.

Functie-informatie
Je werkt met een grote diversiteit aan digitale historische en taalkundige datasets en weet deze op de juiste wijze te harmoniseren en onderling te verbinden. Daarbij gaat het ook om het integreren en beschrijven van nieuwe en bestaande collecties en datasets (datacuratie). Als research data manager houd je daarbij steeds de wensen van onderzoekers in het oog en kunt complexe onderzoeksvragen vertalen naar concrete data-mappings en -modellen. In projecten treed je op als verbinder tussen onderzoekers, softwareontwikkelaars en externe partners. Communicatie over de collecties en data is ook een onderdeel van de werkzaamheden.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding geschiedenis, archief- en informatiewetenschap of taalkunde (of vergelijkbare opleiding).
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, denkt in structuren, en je hebt goede kennis van databases, datamodelleren en digitale technieken.
  • Je hebt ruime ervaring met projectmanagement.
  • Je bent flexibel, zorgvuldig en communicatief sterk, hebt een proactieve werkhouding, kunt goed plannen en organiseren en bent resultaatgericht.
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring ligt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen € 2.709,- en loopt op tot € 4.274-, (schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten). De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis. De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Huygens ING betreft een dienstverband voor een jaar.

Werkgever

Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)
Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het instituut verricht onderzoek op het gebied van wetenschapsgeschiedenis, Nederlandse geschiedenis en literatuur. Het Huygens ING ontsluit historische bronnen en literaire teksten, bouwt aan een digitale infrastructuur en biedt online doorzoekbare data. Het Huygens ING biedt historische context, ook voor hedendaagse vragen over politiek en bestuur, literatuur, wetenschap en maatschappij.

Afdeling

Digitaal Databeheer
De afdeling Digitaal Databeheer vervult een centrale rol bij de verwerking en harmonisatie van grote gegevensbestanden voor het onderzoek van het Huygens ING / KNAW Humanities Cluster. Ze verleent ondersteuning aan data-intensieve onderzoeksprojecten, beheert datasets en online resources en ziet toe op de interoperabiliteit en bruikbaarheid van de onderzoeksgegevens en digitale tools die door Huygens ING worden aangeboden. Sinds kort is de afdeling ook verantwoordelijk voor de collecties en datasets van het Meertens Instituut.  

Additionele informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de heer Douwe Zeldenrust (Manager Collecties & Senior Research Data Manager), e-mail: douwe.zeldenrust@meertens.knaw.nl of met de heer Sebastiaan Derks (hoofd Digitaal Databeheer) via sebastiaan.derks@huygens.knaw.nl.

Meer informatie over het Huygens ING vind je op www.huygens.knaw.nl.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.