Historici.nl

Gepubliceerd op 16-05-2014

Huygens ING neemt deel aan wereldwijde digitale conferentie

Op 21 mei organiseert de Universiteit van Alberta (Canada) de jaarlijkse Around the World-conferentie. Het thema is dit jaar Privacy and Surveillance in the Digital Age. Het Huygens ING draagt één uur lang lezingen bij aan deze 24-uurs online conferentie. Deze lezingen worden op 21 mei ’s middags vertoond (zie ook de congreswebsite).

De Around the World Conference experimenteert in het samenbrengen van een onderzoeksdialoog over belangrijke wereldwijde onderwerpen door deelnemers van instituten over de gehele wereld. Nederland is een van de deelnemende landen met vier onderzoekers van het Huygens ING (KNAW): Aad Blok, Charles van den Heuvel, Karina van Dalen-Oskam en Roelof Hol.

Aad Blok spreekt over “Open Access and Ownership of Publications in Humanities and Social Sciences”, Charles van den Heuvel over “Confidentiality in 17th century correspondence”, Karina van Dalen-Oskam spreekt over “Trust the Author!”en de lezing van Roelof Hol is getiteld “Quis custodiet custodientes: archivists and privacy, governments and public safety”.

Het publiek in Alberta en de internationale digitale kijker krijgen de gelegenheid om actief deel te nemen aan de discussie door te tweeten aan @KIASalberta met #uofaworld. De conferentie zal na afloop digitaal worden gearchiveerd.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.