Historici.nl

Gepubliceerd op 28-05-2021

IISG – studentassistenten voor datawerk slavenhandel en VOC-archief

Voor werkzaamheden binnen het project Exploring Slave Trade in Asia (en voor de voorbereiding van Globalise) zoeken wij meerdere studentassistenten.

De werkzaamheden betreffen met name de controle en verbetering van ingevoerde data rond slavenhandel, verwerking van nieuwe data uit VOC-archief, en/of het verwerken en georefereren van locaties.

We zoeken met name studentassistenten die ervaring hebben met:

  • vroegmodern handschrift en/of VOC-archieven, en
  • zorgvuldige dataverwerking, of
  • andere relevante digitale vaardigheden (georefereren; xml).

De aanstelling is bij voorkeur 2 dagen per week (minder is mogelijk). Deze kan vrijwel per direct beginnen en zal lopen tot uiterlijk eind 2021. 

Reacties graag met een korte toelichting en CV naar sollicitaties@bb.huc.knaw.nl – graag voor 10 juni 2021.

Voor toelichting of vragen kunnen geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Merve Tosun (merve.tosun@iisg.nl) en Matthias van Rossum (mvr@iisg.nl).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.