Historici.nl

Gepubliceerd op 17-12-2018

IJsselacademie – Regiohistoricus Twente

Wil jij de geschiedenis van Twente dichterbij de mensen brengen? Heb jij oog voor aansprekende en persoonlijke verhalen? Ben jij in staat om samen met partners multimediale erfgoedproducten te ontwikkelen? Dan hebben wij je droombaan in de aanbieding! Stichting IJsselacademie is op zoek naar een bevlogen historicus voor de regio Twente. In deze pioniersfunctie help jij het verhaal van deze regio op de kaart te zetten.

Onze organisatie
De IJsselacademie is een onderzoeksinstituut en productiehuis voor regionale geschiedenis en streektaal in Overijssel. De stichting is nauw gelieerd aan Historisch Centrum Overijssel, de provinciale archiefinstelling. De IJsselacademie voert een belangrijk deel van de ambities van de provincie Overijssel op het gebied van streekcultuur uit.

Regiohistoricus Twente

(0,6 fte)

Jouw rol
Er is binnen ons provinciaal programma ruimte voor tijdelijke uitbreiding van het team. Als historicus voor Twente functioneer je naast de collega’s voor Noordwest-Overijssel en Salland. Als regiohistoricus ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en activeren van een regionaal historisch netwerk, het ondersteunen van erfgoedinstellingen in de regio en het opzetten en uitvoeren van projecten, met name op het gebied van textielindustrie en toeristisch erfgoed.

Wat wij van je vragen:

 • Een WO-opleiding geschiedenis
 • Aantoonbare ervaring met regionale geschiedenis en oral history
 • Een proactieve en resultaatgerichte werkhouding
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met de regio Twente is een pré

Wat wij je bieden:

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Een hecht teamverband met standplaatsen in Zwolle en Hengelo
 • Een salaris van max. € 3805 bij een volledige dienstverband van 36 uur per week
 • Op basis van een tijdelijke aanstelling tot 1 november 2020
 • Voor de functie is 0,6 fte beschikbaar

Je CV en motivatie ontvangen we graag voor 21 januari 2019 via j.vanpijkeren@historischcentrumoverijssel.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vincent Robijn, directeur IJsselacademie, via 085 – 488 50 00.

www.ijsselacademie.nl

Bestuurslid Projecten – Jonge Historici
Door Redactie Historici.nl
Stichting Deventer Verhaal: Projectleider
Door Redactie Historici.nl
Erfgoed Brabant: historicus/redacteur
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.