Historici.nl

Gepubliceerd op 03-04-2014

In memoriam: Helmut Koenigsberger (24 oktober 1918 – 8 maart 2014)

Op 8 maart overleed op 95-jarige leeftijd de Duits-Britse historicus Helmut Koenigsberger. Hij publiceerde over een breed scala aan onderwerpen uit de Europese geschiedenis en droeg in belangrijke mate bij tot een herziening van de bestaande opvattingen over vroegmoderne staten. De ontwikkeling van vertegenwoordigende instellingen, waarbij hij bijzondere aandacht had voor de Nederlanden, vormde een centraal thema in zijn werk. Mía Rodríguez-Salgado, hoogleraar internationale geschiedenis aan de London School of Economics and Political Science, publiceerde vorige week in The Guardian een overlijdensbericht.

In Memoriam Cees Fasseur
Door Redactie Historici.nl
In memoriam: Arie Theodorus van Deursen
Door Redactie Historici.nl
In memoriam – Ivo Schöffer en ‘zijn’ Biografisch Woordenboek van Nederland
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.