Historici.nl

Gepubliceerd op 21-06-2021

Indisch Herinneringscentrum Den Haag: Projectmedewerker Collectieverwerking

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) in Den Haag is één van de vijf nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog, met de focus op voormalig Nederlands-Indië. Het IHC is gevestigd aan de Sophialaan 10 in Den Haag en heeft tot taak de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië én de actuele betekenis daarvan levend te houden. Met een klein team – en daarbij geholpen door diverse vrijwilligers – geeft het IHC invulling aan haar taken.

Het IHC heeft een kenniscentrum en bibliotheek en ontwikkelt en organiseert publieksactiviteiten, educatieve projecten en tentoonstellingen op onze locatie in Den Haag en door het hele land. In Den Haag geeft het IHC mede invulling aan ‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’, de centrale herinnerings- en ontmoetingsplek voor de Indische en Molukse gemeenschap.

Het Indisch Herinneringscentrum is voor een tijdelijke functie op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

Projectmedewerker Collectieverwerking

16 uur per week

Het project
Deltaplan digitalisering is een driejarig project van de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 en Netwerk Oorlogsbronnen. Het IHC neemt deel aan het project en wil hiermee een inhaalslag maken met het digitaliseren en online beschikbaar stellen van het Indisch oorlogserfgoed. Voor dit project zoeken wij een medewerker collectieverwerking.

Waarvoor ben jij verantwoordelijk?
Je gaat aan de slag met het ordenen en beschrijven van de collectie voor de beeldbank van het Indisch Herinneringscentrum. Je maakt samen met de coördinator Kenniscentrum een inventaris van de door jou beschreven collectie. Vervolgens maak je samen met vrijwilligers de collectie gereed voor digitalisering.

Functie-eisen
Je hebt:

  • HBO werk- en denkniveau, en een opleiding op het gebied van archivistiek of cultureel erfgoed;
  • Kennis van en affiniteit met het Indisch oorlogserfgoed;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het beschrijven van archieven;
  • Kennis van Memorix Maior strekt tot aanbeveling.

En je bent:

  • Iemand die van aanpakken houdt;
  • Betrouwbaar en zelfstandig;
  • Zeer accuraat;
  • Analytisch van aard en kan snel verbanden leggen tussen verschillende soorten gegevens en informatie.

Woon je in (de omgeving van) Den Haag? Dan bieden wij:
Een informele en stimulerende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid op een prachtige locatie in Den Haag. Je maakt deel uit van een enthousiast team dat bestaat uit zeven personen.

Het Indisch Herinneringscentrum volgt de CAO Sociaal Werk. Het betreft een functie in schaal 6: minimaal € 2.291 en maximaal 3.279,- bruto per maand bij 36 uur.

Reageren?
Stuur je motivatiebrief met curriculum vitae uiterlijk donderdag 1 juli 2021 naar: info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. vacature medewerker collectieverwerking. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 8 juli en maandag 12 juli.

Mocht je vragen hebben, mail of bel 070-2002500 en vraag naar Margaret Leidelmeijer (coördinator Kenniscentrum).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.