Historici.nl

Gepubliceerd op 05-12-2023

Informatiespecialist Digitaal Archief – Gemeente Westland

Functieomschrijving

Als e-depotbeheerder ben je verantwoordelijk voor het beheren van de digitaal blijvende te bewaren archieven in het e-depot. Je leidt, begeleidt en voert projecten uit op het gebied van migraties en conversie naar het e-depot en onderhoudt contact met de leverancier om ervoor te zorgen dat de informatieobjecten beheerd, behouden en terug vindbaar blijven. Als beheerder vertaal je technische functionaliteiten naar een praktische inrichting en aanpak. Daarnaast adviseer je over en draagt zorg voor benodigde en nieuwe functionaliteiten van het e-depot. Je volgt de externe ontwikkelingen op het gebied van digitaal informatiebeheer en neemt dit mee in beleidsvoorstellen.

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt kennis van digitaal informatiebeheer.
 • Je kunt technische en inhoudelijke vraagstukken uitleggen aan collega’s, gebruikers en leveranciers.
 • Je bent vaardig in opstellen van (beleids)voorstellen.
 • Je hebt ervaring met de uitvoering of begeleiding van migraties en conversies.
 • Je kunt goed projectmatig werken, als projectleider, maar je bent ook een teamspeler die graag samenwerkt en kennis deelt.
 • Je hebt kennis van collectiebeheerssystemen.

Functie-eisen

 • Een relevante hbo-opleiding op het gebied van informatiemanagement;
 • kennis van methoden, technieken, applicaties en systemen op het gebied van digitaal informatiebeheer;
 • ervaring met erfgoed en archieven;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.009,00 bruto per maand (bij 36 uur);
 • een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets;
 • flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken;
 • mogelijkheid tot thuiswerken;
 • laptop en mobiele telefoon van de zaak;
 • een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
 • goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westland Academie).

Bedrijfsinformatie

Gemeente Westland, de Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Je werkgever wordt de gemeente Westland en je komt te werken op de afdeling Historisch Archief Westland (HAW).

Historisch Archief Westland

Het Historisch Archief Westland beheert het papieren- en digitale archief van Westland en de voormalige gemeenten. Daarnaast beheert het een aantal verzamelingen waaronder foto’s en kranten. Het HAW zorgt ervoor dat nu en in de toekomst de geschiedenis van Westland zo goed mogelijk gereconstrueerd kan worden aan de hand van authentieke en aanvullende informatiebronnen. Dit doen we door het fysiek en online optimaal faciliteren en begeleiden van historisch onderzoek door het ontsluiten en raadpleegbaar houden van alle archieven, verzamelingen en secundaire informatiebronnen die het Historisch Archief Westland in beheer heeft.

Contactinfo

Als je interesse hebt in deze functie voor 36 uur, solliciteer dan via de sollicitatielink.

Meer weten?
Neem contact op met Jeffrey Mesker Recruiter: bel 06-83297417 of stuur een bericht via WhatsApp.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.