Historici.nl

Gepubliceerd op 09-07-2018

Informatiespecialist RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Miljoenen afbeeldingen van kunstwerken, honderdduizenden kunstboeken en veilingcatalogi, honderden archieven van galerieën en kunstenaars, en meer dan een miljoen bezoekers via ons webportal. Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag is een vermaard kennisinstituut dat de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context toegankelijk maakt voor musea, wetenschap en publiek.

Ter vervanging van zwangerschapsverlof hebben wij voor de periode september 2018 – januari 2019 een tijdelijke vacature voor een

Informatiespecialist
m/v | 28 uur per week

Je levert een belangrijke bijdrage aan de positionering van het RKD als mondiaal kenniscentrum. Internationale samenwerking, digitalisering en presentatie staan deze jaren hoog op onze agenda.

Kernactiviteiten

  • Het verrijken, bewerken en registreren van de collecties, met name betreffende de beeldende kunst c. 1400-1800;
  • Bijdragen aan een optimaal beheer van de analoge en digitale collecties;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van de digitale collecties van het RKD;
  • Publieksdienstverlening met betrekking tot informatie over de collecties.

Het RKD vraagt:

  • Relevante opleiding tot informatiespecialist op HBO-niveau;
  • Aantoonbare ervaring met relevante, digitale kennissystemen;
  • Collegiale persoonlijkheid en teamspeler die graag klinkende resultaten boekt;
  • Uitstekende communicatieve eigenschappen;
  • Groot enthousiasme om bij het RKD (circa 60 fte) te werken.

Het RKD biedt:
Een uitdagende functie in een zich ontwikkelende organisatie met betrokken collega’s. De functie wordt marktconform gewaardeerd (schaal 7, Museum cao). Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Reacties:
Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je tot en met 20 juli je motivatiebrief met cv per mail sturen aan pz@rkd.nl onder vermelding van Vacature Informatiespecialist. Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marianne de Voogd, Procescoördinator collectieregistratie en – ontsluiting, via telefoonnummer 070-333 97 77 of voogd@rkd.nl. De gesprekken vinden waarschijnlijk plaats op 16 augustus.

www.rkd.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.